Hyppää pääsisältöön

Mies putosi kymmeniä metriä syvään railoon Himalajalla - kuvasi selviytymisensä

Amerikkalainen tutkimusmatkailija John All koki hyytäviä hetkiä tipahtaessaan railoon ollessaan kiipeilemässä Himalajalla. All loukkaantui vakavasti, mutta selvisi - ja sai kaiken nauhalle.

Tutkija putosi railoon Himalajalla // Kuva: YouTube / Kuvakaappaus videolta

Amerikkalainen tutkimusmatkailija John All selviytyi kuin ihmeen kaupalla tipahdettuaan yli 20 metriä syvään railoon ollessaan kiipeilemässä Himalajalla. All mursi pudotuksen voimasta jääseinien välissä poukkoillessaan oikean käsivartensa, viisi kylkiluutaan, ja hänen molemmat olkapäänsä menivät sijoiltaan. Kaikesta huolimatta hän selvisi ja pääsi pois railosta jäähakun turvin - ja hän sai kaiken nauhalle.

Tutkimusmatkailijalla oli onni matkassa, sillä hän sattui tömähtämään jäätasanteelle. Railo oli Allin arvioiden mukaan vielä syvempi, noin 90 metriä siitä, mihin hän tipahti. Videoilta paljastuvat, kuinka ahtaissa oloissa ja kuinka huonokuntoisena All lähti taittamaan taivaltaan railon läpi jääpiikkien turvin.

All luuli kuolevansa pudottuaan railoon. Hitaasti, noin viisi tuntia kiivettyään, hän alkoi lähestyä päivänvaloa. Koko ajan kiivetessään All sanoi tietävänsä, että kuolema on satavarma, jos hän tekee pienenkään lipsahduksen.

Selviydyttyään railosta All pääsi takaisin telttaansa ja hälytti muut kiipeilijät Facebookissa. All virui teltassaan vielä 17 tuntia ennen kuin pelastushelikopteri saapui.

Lähteet: Gizmodo, The Guardian, YouTube