Hyppää pääsisältöön

Vloggaaja tylyttää Instagramia: Teille kelpaavat vain pikkuruiset pyllyt

Amerikkalainen, terveen kehonkuvan puolesta puhuva videobloggaaja Meghan Tonjes tyrmistyi, kun Instagram poisti hänen viattoman pyllykuvansa, vaikka kuvapalvelu vilisee ties millaista bikinibeibeä. Tuoreessa blogauksessaan Tonjes tylyttää Instagramia.

Meghan Tonjes Vlogissaan // Kuva: Meghan Tonjes, YouTube / Kuvakaappaus

Meghan Tonjes puhuu terveen kehonkuvan puolesta, ja jakaa ylpeästi itsestään kuvia sosiaalisessa mediassa. Yleisen kauneuskäsityksen perusteella Tonjesin keho ei sovi muottiin, mutta hän vähät välittää - hän on ylpeä kurveistaan ja kannustaa kaikkia naisia samaan.

Hiljattain Tonjes jakoi kuvapalvelu Instagramissa kuvan pyllystään kehottaakseen kaikkia kurvikkaita naisia olemaan ylpeitä muodoistaan. Kuva on varsin viaton, ja pylly on verhottu tummiin peruspikkareihin, mutta jostakin syystä Instagram katsoi parhaaksi poistaa Tonjesin kuvan. Tonjes tyrmistyi tästä, sillä Instagram vilisee paljon paljastavampia kuvia, ja Tonjes epäili kuvan poistamisen syyn olevan hänen kehonsa muoto.

Tonjes sai Instagramilta sähköpostin, jossa kerrottiin, että kuva poistettiin, koska se rikkoi sääntöjä, ja oli joidenkin käyttäjien mielestä loukkaava. Instagramin säännöissä kielletään mm. esiintymästä alasti kuvissa. Tonjes ei kuitenkaan esiinny kuvassa alasti, eikä kuvassa ole muutenkaan Instagramin sisällöstä poikkeavaa materiaalia.

- Oletteko nähneet, että isokokoisempi nainen voisi käyttää uimapukua, alusasuja, mekkoja, tai hyvin istuvia vaatteita ilman, että heitä pilkataan avoimesti? Pienempikokoisemmat naiset voivat jakaa itsestään kuvia, joissa he paljastavat sääriään tai vatsansa, eikä niitä kuvia kyseenalaisteta, koska ihmiset ovat tottuneet tietynlaiseen kauneuskäsitykseen, Tonjes sanoo videollaan.

Tonjes nosti mekkalan, kun kuva poistettiin. Hän tiedusteli Instgramilta, miksei hänen peppukuvansa kelpaa palvelulle, kun se muuten tuntuu pursuavan monenmoisia kuvia, joissa paljastetaan paljon enemmän. Sittemmin Instagram pahoitteli tapausta ja palautti kuvan. Tonjes muistuttaa videollaan myös, että mikäli jonkun käyttäjän kuvamateriaali ei yksinkertaisesti kiinnosta, ei häntä ole pakko seurata.

Lähteet: Instagram, Mashable