Hyppää pääsisältöön

Aksim: Karri Koira on taiteellisesti vaikea hahmo

YleX Jälki-istunnon vieraaksi saapui Aksim, jonka kappale Just Niin Biiberi pääsi Rytmibarometriin peukutettavaksi.

Aksim // Kuva: Jenni Poikelus

YleX Jälki-istunto sai vieraakseen Aksimin, joka on tunnettu Kemmuru-yhtyeen kolmantena lenkkinä ja usean kotimaisen artistin tuottajana. Nyt toistakymmentä vuotta alalla häärinyt artisti julkaisee kauan odotettua soolomateriaalia. Ensimmäinen oma sinkku Just Niin Biiberi pääsi tänään Mitä mieltä olet Aksimin (feat. Karri Koira) kappaleesta Just niin biiberi?peukutettavaksi.

- Tässä on sellanen kesäilta-fiilis. Vähän semmosta selvin päin koko yön kavereille kuskina olemista, Aksim kertoo kappaleesta.

Biisissä on mukana Karri Koira, jolta syntyi kappaleeseen kertosäe.

- Karri Koira on hyvin vaikea hahmo taiteellisesti. Se teki omaa levyäänkin joku 30 vuotta, Aksim naureskeleee.

Kesäkuun 6. päivä julkaistaan Aksimin debyyttilevyIsompaa kuin Aksim, joka sisältää kahdeksan biisiä.

- Albumin nimi tulee siitä, että mulla on sellanen julkaisematon biisi, joka on tehty mun kaksoisveljelle Jussille, joka on aina ollut mua vähän isompi. Esitettiin se Asfalttisoturin kanssa veljeni häissä, Aksim kertoo.

Kyseinen kappale tullaan ehkä kuulemaan debyyttialbumin toisessa osassa, joka näillä näkymin julkaistaan vuoden loppupuolella.

- Se meillä on suunnitelmissa. ”Meillä” tarkoittaa sitä, että mä oon ottanut Asfalttisoturin kainalokaveriksi. Teen ekaa kertaa sooloo ja tarvitsen jonkun, jolle voi soittaa biisejä. Rudikin on isompi kuin Aksim. Egoltaan ja kaikeltaan isompi kuin Suomi ja Venäjä yhteensä!

Lähteet: YleX Jälki-istunto