Hyppää pääsisältöön

Apulannassa on soittanut 12 muusikkoa – muistatko vielä heidät?

Apulannassa on soittanut sen pitkän historian aikana lukuisia muusikkoja.

Apulanta

Apulanta-muusikko jättää bändin – selitykset hyvin epämääräisiä. Korvaava basisti aloittaa Apulannan riveissä 6. kesäkuuta Saaristo Openissa Kaarinassa.

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun maamme eturivin yhtyeessä tapahtuu miehistönmuutos. Yhtyeen alkuperäisjäsenet Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki ovat vuosien varrella soittaneet lukuisten muusikkojen kanssa.

Apulannan alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat laulaja-kitaristi Antti Lautala, kitaristi Toni Wirtanen, rumpali Sipe Santapukki ja basisti Mandy Gaynor. Amerikkalainen vaihto-oppilas Mandy jätti bändin, koska hän muutti takaisin kotimaahansa ja tilalle pestattiin Tuukka Temonen. Lautala puolestaan jätti yhtyeen vuonna 1994. Apulanta jatkoi triona ja samalla Wirtasesta tuli yhtyeen keulakuva.

Vuosien varrella Apulannassa ovat soittaneet edellä mainittujen lisäksi muusikot Jani Törmälä, Sami Yli-Pihjala, Marzi Nyman, Maskus Hukari, Jarkko Jousala ja Antti Pitkäjärvi, sekä nyt yhtyeen jättänyt Sami Lehtinen.

Lehtinen aloitti Apulannan kiertuemuusikkona vuonna 2001. Hänet kiinnitettiin varsinaiseen kokoonpanoon vuonna 2005, kun Tuukka Temonen jätti Apulannan.

Lue myös: Apulanta-muusikko jättää bändin – selitykset hyvin epämääräisiä

Apulanta vuosien takaa - mukana Tehiksen Arska // Kuva: Johanna Parviainen
Apulanta Heinolassa jyrää 97 // Kuva: Johanna Parviainen
Apulanta Heinolassa jyrää 97 - mukana myös Tehosekoittimesta tuttu Arska // Kuva: Johanna Parviainen
Apulanta Heinolassa jyrää 97
Apulanta Heinolassa jyrää 97 // Kuva: Johanna Parviainen
Apulanta vuosien takaa
Apulanta vuosien takaa
Apulanta vuosien takaa
Apulanta vuosien takaa
Apulanta Heinolassa jyrää 97 // Kuva: Johanna Parviainen

Lähteet: Apulanta, YleX