Hyppää pääsisältöön

Kuolleista palanneet

Kuva sarjasta Kuolleista palanneet
Kuva sarjasta Kuolleista palanneet Kuva: Jérôme Prébois kuolleista palanneet

Emmy-palkittu, koukuttavan mystissävyinen ranskalainen trillerisarja kuvaa pientä kaupunkiyhteisöä jossain vuoristoseudulla, joka joutuu yliluonnollisten tapahtumien ja raakojen murhien näyttämöksi.
Ensimmäinen tuotantokausi uusitaan 12.10.–30.11.2015. Uudet jaksot alkavat 7.12.2015.

Mitä jos kuolleet palaisivat elämään? Vuosien jälkeen, omina itseinään, aivan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan? Bussionnettomuudessa kuollut pikkutyttö, kolmekymmentä vuotta leskenä eläneen miehen puoliso, murtovarkaiden murhaama poika ja muut löytävät itsensä tutusta ympäristöstä eivätkä lainkaan tiedä olevansa vainajia.

Fabrice Gobertin kirjoittama sarja on saanut innoituksensa Robin Campillon vuonna 2004 valmistuneesta samannimisestä elokuvasta (Les Revenants). Vaikka elokuvaa ja sarjaa on yritetty sovittaa zombi-genreen, kuolleista palanneet eivät tässä tarinassa ole vaeltavia ihmissyöjiä vaan päällepäin täysin terveitä ja normaaleja. Sen sijaan yhteisö on vaikeuksissa ja omaiset ajautuvat hulluuteen, kun kerran haudatut ja hyvästellyt yrittävät asettua takaisin paikoilleen, joita ei enää ole.

Kuolleista palanneet palkittiin parhaan sarjan kansainvälisellä Emmyllä 2013. Sarjan toinen tuotantokausi sai ensiesityksensä Ranskassa syksyllä 2015.

  • Kuolleista palanneet (Les Revenants), 1. tuotantokausi, Ranska 2012

Yle Teema