Hyppää pääsisältöön

Kyläsairaala – sympaattinen brittisarja 60-luvun tunnelmissa

Vanha tuttu sairaala Elsinbyn merenrantakaupungissa kutsuu lämminhenkiseen joukkoonsa.
Hoitaja Brigid (Linda Armstrong) tarvitsee tohtori Gordon Ormerodin (Robert Daws) ja hoitaja Catherine Deanen (Amelia Curtis) apua. Vanha tuttu sairaala Elsinbyn merenrantakaupungissa kutsuu lämminhenkiseen joukkoonsa. Kuva: ITV / Granada International Yle TV1,kyläsairaala

TV1 maanantaista perjantaihin 4.8. - 2.12.2020 klo 10.00 - 10.50, Areenassa

Elsinbyn merenrantakaupungissa Yorkshiressa toimii St Aidan's Royal Free Hospital -sairaala. Mukavat lääkärit ja aina avuliaat sairaanhoitajat huolehtivat potilaista, joista paljastuu erilaisia elämäntarinoita ilon ja surun keskellä.

Sympaattinen,1960-luvulle sijoittuva brittisarja Kyläsairaala (12) kertoo sairaalasta ja sen ihmisistä. Suosittu draamasarja esitetään uusintana alusta alkaen. Sarjasta nähdään kaikki sen kahdeksan tuotantokautta, yhteensä 87 jaksoa.

Vanha tuttu sairaala Elsinbyn merenrantakaupungissa kutsuu lämminhenkiseen joukkoonsa.
Jämäkkä ylihoitaja (Wendy Craig) huolehtii, että sairaalan arki rullaa. Vanha tuttu sairaala Elsinbyn merenrantakaupungissa kutsuu lämminhenkiseen joukkoonsa. Yle,Wendy Craig,kyläsairaala

Sairaalaa johtaa hyväntahtoinen T.J. Middleditch (Ian Carmichael), jonka rinnalla hoitotyöstä huolehtii luja, mutta oikeudenmukainen ylihoitaja (Wendy Craig). Sarjan keskeisiä hahmoja ovat lääkärit Gordon Ormerod (Robert Daws), Jill Weatherill (Amy Robbins) ja piippua tupruttava kirurgi Rose (Denis Lill).

Luotettavaan henkilökuntaan kuuluvat hoitajat Brigid (Linda Armstrong), Stella Davenport (Natalie Andersson), Meryl Taylor (Zoie Kennedy), Marian McKaig (Kari Corbett) ja Catherine Deane (Amelia Curtis).

Ambulanssia kuljettaa Frankie Robinson (Scott Taylor). Sairaalassa auttavat yleismiehet Ken Hopkirk (Michael Starke) ja Alun Morris (Andy Wear). Sarjan hahmoja ovat myös muun muassa Hopkirkin tytär Lizzie (Michelle Hardwick) ja Adam Carnegie (Robert Cavanagh).

Vanha tuttu sairaala Elsinbyn merenrantakaupungissa kutsuu lämminhenkiseen joukkoonsa.
Vastavalmistunut lääkäri David Cheriton (Julian Overden) kysyy Gina Wardilta (Tricia Penrose) tietä Aidensfieldistä Elsinbyn kyläsairaalaan. Vanha tuttu sairaala Elsinbyn merenrantakaupungissa kutsuu lämminhenkiseen joukkoonsa. Kuva: Granada / ITV Yle TV1,kyläsairaala

Vastavalmistunut lääkäri David Cheriton (Julian Overden) saapuu draamasarjan aloitusjaksossa Elsinbyn kyläsairaalaan työpaikkahaastatteluun. Tapaamista ei ole kuitenkaan merkitty päivän ohjelmaan, mutta töitä kyllä tulokkaalle riittää.

Rakastetun Sydämen asialla -sarjan fanien kannattaa olla erityisen tarkkana, sillä Elsinby sijaitsee lähellä Aidensfieldia. Tuttuja roolihahmoja Heartbeat-sarjasta vilahtelee sarjan ensimmäisillä kausilla. Kyläsairaala-sarja sai alkunsa Sydämen asialla -sarjan 12. kauden eräästä jaksosta ja alkoi elää omaa elämäänsä.

The Royal. Tuotanto: ITV Studios, Britannia 2003 - 2009. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2015.

Keskustele