Hyppää pääsisältöön

Valkoinen kuningatar

Elizabeth Woodville (Rebecca Ferguson) nousee levottoman Englannin kuningattareksi.
Elizabeth Woodville (Rebecca Ferguson) nousee levottoman Englannin kuningattareksi. Elizabeth Woodville (Rebecca Ferguson) nousee levottoman Englannin kuningattareksi. valkoinen kuningatar

TV1 keskiviikkoisin 6.7. - 7.9.2016 n. klo 21.35 - 22.30, Areenassa 14 päivää

Englanti elää vuotta 1464. Valtakunta velloo vaarallisessa ja levottomassa vaiheessa. Plantagenet-suvun kaksi haaraa, Lancasterit ja Yorkit, on ajautunut sotiin. Valtaistuimelle on noussut Yorkeihin lukeutuva kuningas Edvard IV.

Kuningas rakastuu aatelittomaan ja leskeksi jääneeseen Lancasterin sukuhaaran jäseneen ja tekee Elizabeth Woodvillesta kuningattarensa.

Mitä hyvänsä unelman vuoksi

Kymmenosainen draamasarja Valkoinen kuningatar (16) kuvaa todellisuuteen perustuen levotonta vaihetta Englannin historiassa.

Epäyhtenäisen valtakunnan kuninkuudesta taisteltiin avoimesti kulissien takana, ja kauniit sekä älykkäät naiset juonivat hovin samettiverhojen kätköissä siinä missä miehetkin. Sarja perustuu Philippa Gregoryn historialliseen romaanisarjaan.

Kuningattareksi nousseen Elizabethin aito rakkaus muuttuu vallanhimoksi ja haluksi säilyttää asema mihin hintaan tahansa.

Draamasarja Englannin levottomasta vaiheesta 1400-luvulla.
Riversin paroni (Robert Pugh), Clarencen herttua (David Oakes) ja Gloucesterin herttua (Aneurin Barnard). Draamasarja Englannin levottomasta vaiheesta 1400-luvulla. Kuva: Ed Miller / 2013 Company Pictures Yle TV1,valkoinen kuningatar

Tämä on punainen vaate kovia kokeneelle Lancasterin sukuhaaraan kuuluvalle Margaret Beaufortille, jonka elämällä on vain yksi sisältö. Hän haluaa nähdä oma poikansa Englannin valtaistuimella, ja unelmansa vuoksi hän on valmis hirmutöihin.

Isän vaaralliset odotukset

Kuninkaantekijäksi kutsuttu mestarimanipuloija lordi Warwick on mies Edvard IV:n aseman takana. Tämä kääntää suojatilleen selkänsä, kun Edvard nosti Elizabethin rinnalleen. Warwick laittaa nyt toivonsa omiin tyttäriinsä, joiden on päästävä hyviin naimisiin.

Tytöistä toinen, Anne Neville, on aina unelmoinut kuningattaren kruunusta, mutta hän näkee nyt siihen sisältyvät vaarat. Pystyykö tytär uhmaamaan isänsä odotuksia? Valtaan kun liittyy ikuinen syöksykierre: sinä hetkenä kun sen saavuttaa, alkaa pelko sen menettämisestä.

Draamasarjan rooleissa nähdään Rebecca Ferguson, Max Irons, Janet McTeer, Amanda Hale, James Frain, Faye Marsay, Robert Pugh, Tom McKay, David Oakes, Eleanor Tomlinson, Anuerin Barnard ja Ben Lamb.

The White Queen. Käsikirjoituksen ovat tehneet omiin romaaneihinsa pohjautuen Philippa Gregory sekä mm. Emma Frost ja Malcolm Campbell. Ohjaus: Colin Teague, James Kent ja Jamie Payne. Tuotanto: Company Pictures, BBC, Startz, All3 Media, Britannia, 2013. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2014.

Lisää ohjelmasta

Kommentit