Hyppää pääsisältöön

Toteuta unelmasi ja lennä Caravellellä

Fennada-Filmi Juniorin vuonna 1960 valmistamassa Finnairin mainoselokuvassa palaamme aikaan, jolloin lentomatkustamisessa oli sitä jotakin: elämyksiä, tasokkuutta ja mukavuutta.

Finnair siirtyi suihkukauteen keväällä 1960, jolloin se otti käyttöönsä kolme Caravelle-lentokonetta. Ensimmäisen, Sinilinnuksi kastetun Caravellen tulo ja vastaanotto Suomessa oli juhlallinen tapahtuma, arvovieraineen ja juhlapuheineen.

Suihkukausi merkitsi uuden vaiheen alkua lentoliikenteessä. Vieraiden maiden kiehtovat kohteet ja Euroopan suuret keskukset olivat nopeiden koneiden ansiosta vain hetken lentomatkan päässä ja yhä useampien ulottuvilla.

Sinivalkoiset siivet kiidättivät suurilla koneilla mukavasti ja varmasti matkalaisia kohteisiinsa. Ateriat ja muut palvelut sekä ystävällinen ja palvelushenkinen lentomiehistö toivat ylellisyyden tunteen matkustamiseen.

Teksti: Teuvo Niiranen

Lisää ohjelmasta

Kommentit