Hyppää pääsisältöön

Bäkkärit-dokumentti vie katsojan klubien takahuoneisiin

Bäkkärit-internetdokumentti
Bäkkärit-internetdokumentti internetdokumentti

Kuusi suomalaista keikkapaikkaa päästi toimittajan ikuistamaan pyhimpänsä eli bändeille tarkoitetut takahuoneet. Bäkkäreiksi kutsuttuja takahuoneita löytyy lähes joka keikkapaikasta. Suurinta osaa niistä koristavat bändien seinille jättämät puumerkit, joista vanhimmat voivat olla jopa yli kymmenen vuoden takaa.

Takahuoneet ovat tarkoitettu yleensä vain artisteille. Internetdokumentti Bäkkärit päästää kuitenkin kenet vain kurkistamaan niihin luvan kanssa. Dokumenttisivulla saa käydä vierailemassa kuuden merkittävän suomalaisen keikkapaikan takahuoneessa. Nämä ovat Tampereen ja Turun Klubit, Helsingin Tavastia, Oulun 45-Special, Jyväskylän Lutakko, sekä Lahden Torvi. Takahuoneista on rakennettu 360-asteisia panoraamakuvia, joissa katsoja saa liikkua ja tutkia seinätekstejä vapaasti.

Keikkailevat artistit viettävät bäkkäreillä paljon aikaa, joten takahuonetarinoiden syntymiseltä ei voi välttyä. Muistoja ja bäkkäreihin liittyviä ajatuksia dokumentissa jakavat Tuomari Nurmio, Ruger Hauer, Haloo Helsinki, Iisa, Kakkahätä-77 ja Turmion Kätilöt.

Katso Bäkkärit ja koe, miltä takahuoneessa kuulostaa ja näyttää!

Katri Koivula
Yle Dokumenttiryhmä

Kommentit