Hyppää pääsisältöön

Bäkkärit-dokumentti vie katsojan klubien takahuoneisiin

Bäkkärit-internetdokumentti
Bäkkärit-internetdokumentti internetdokumentti

Kuusi suomalaista keikkapaikkaa päästi toimittajan ikuistamaan pyhimpänsä eli bändeille tarkoitetut takahuoneet. Bäkkäreiksi kutsuttuja takahuoneita löytyy lähes joka keikkapaikasta. Suurinta osaa niistä koristavat bändien seinille jättämät puumerkit, joista vanhimmat voivat olla jopa yli kymmenen vuoden takaa.

Takahuoneet ovat tarkoitettu yleensä vain artisteille. Internetdokumentti Bäkkärit päästää kuitenkin kenet vain kurkistamaan niihin luvan kanssa. Dokumenttisivulla saa käydä vierailemassa kuuden merkittävän suomalaisen keikkapaikan takahuoneessa. Nämä ovat Tampereen ja Turun Klubit, Helsingin Tavastia, Oulun 45-Special, Jyväskylän Lutakko, sekä Lahden Torvi. Takahuoneista on rakennettu 360-asteisia panoraamakuvia, joissa katsoja saa liikkua ja tutkia seinätekstejä vapaasti.

Keikkailevat artistit viettävät bäkkäreillä paljon aikaa, joten takahuonetarinoiden syntymiseltä ei voi välttyä. Muistoja ja bäkkäreihin liittyviä ajatuksia dokumentissa jakavat Tuomari Nurmio, Ruger Hauer, Haloo Helsinki, Iisa, Kakkahätä-77 ja Turmion Kätilöt.

Katso Bäkkärit ja koe, miltä takahuoneessa kuulostaa ja näyttää!

Katri Koivula
Yle Dokumenttiryhmä

Kommentit
  • Ahdistusta, pelkoa ja innostusta - Fatbardhe Hetemaj muistelee dokumentin kuvauksia

    Fatbardhe Hetemaj muistelee dokumentin kuvauksia

    Dokumenttielokuvan tekemisen aikana esiin nousi myös kipeitä muistoja, kirjoittaa Fatbardhe Hetemaj. Samalla siitä tuli ikimuistoinen ja henkilökohtaisesti hyvin tärkeä projekti. Se oli onnekas kohtaaminen, kun dokumenttielokuvaohjaaja Olli Laine tiimeineen oli tullut äitini luokse kuvaamaan maaliskuussa 2016 Tähtien futisvanhempia.

  • Maakrapu merellä - "Iskin pääni päivittäin kansiluukun reunaan"

    Miten maakrapu pärjää perinnelaivapurjehduksella?

    Ensin olin innoissani, pääsisin purjehtimaan perinnelaivalla! Mutta sitten alkoi alahuuli väpättää, kun mietin tulevia haasteita. Kokemattomuuteni purjehtijana toisi reissuun oman jännityksensä, mutta vielä enemmän mietitytti, miten pärjäisin vuorokaudet ympäriinsä melkein parinkymmenen ennalta tuntemattoman kanssapurjehtijan joukon jatkeena. Ei olisi mitään paikkaa, missä olla yksin. Entä miten ikinä pystyisin nukkumaan samassa tilassa 15 tuntemattoman ihmisen kanssa?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua