Hyppää pääsisältöön
Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa terveysaiheisiin kysymyksiin tv-lähetyksessä. Lähetä oma kysymyksesi: Kysy omalääkäriltä.

Kylmäjuoksun vaikutukset

Kysy Akuutin omalääkäriltä
Kysy Akuutin omalääkäriltä Kuva: Yle risto laitila

”Mitä vaikutuksia on sillä, jos harrastaa kylmäjuoksua, siis että talvellakin käy juoksulenkillä vaikka sortseissa ilman paitaa?”

Omalääkäri vastaa:

Tässä riittäisi vielä paljon tutkittavaa, mutta voi sanoa, että stressinsietokyky paranee ja kunto totta kai nousee. Lisäksi kortisolin tuotanto näyttää lisääntyvän, joka auttaa nivelkipuihin ja muihinkin kipuihin. Ja endorfiinin tuotanto lisääntyy myös, mikä lisää mielihyvän tunnetta.

Isompia vaaroja tuohon ei taida liittyä, mutta totta kai kylmässä rehkimiseen pitää tottua. Pikku hiljaa liikkeelle siis. Kylmään sopeutumiseen menee parisen viikkoa.

Akuutin omalääkäri Risto Laitila

Lisää ohjelmasta

Vanhemmat Anna ja Cagri Akgul istuvat puutarhakeinussa lastensa Akselin, Alvarin ja Einarin kanssa.
Vanhemmat Anna ja Cagri Akgul istuvat puutarhakeinussa lastensa Akselin, Alvarin ja Einarin kanssa. Kuva: Mira Pelo / Yle koronavirus,perheet,vanhemmuus
perhe vanhemmat ja lapset istuvat sohvalla iloisina
perhe vanhemmat ja lapset istuvat sohvalla iloisina Kuva: Tommi Parkkinen/Yle uusperheet,parisuhde,terapia,Järvenpää,lapset (perheenjäsenet),Itsetuntemus