Hyppää pääsisältöön

Nightwish-laulaja surullinen fanipalautteesta: En ole ylimielinen bitch

Jotkut fanit ovat pettyneet Nightwish-laulajana tunnetun Floor Jansen käytökseen. Laulaja vastaa faneilleen avoimessa kirjeessä.

Nightwish. // Kuva: Ville Juurikkala

Nightwishin laulaja Floor Jansen kiertää parhaillaan toisen yhtyeen, ReVampin, kanssa Etelä-Amerikassa. Janssen on julkaissut kesken kiertueen avoimen kirjeen faneilleen, joilta on saanut haukkuja osakseen.

Jotkut fanit ovat kirjoittaneet netissä esimerkiksi, että Janssen käyttäytyy ylimielisesti. Laulaja pitää luonnehdintaa syvästi loukkaavana ja valheellisena. Niiden taustalla on Jansenin mielestä väärinymmärrys.

- Olen nöyrä ihminen. Kiitollinen yleisön tuesta ja onnellinen siitä, mitä saan tehdä, Janssen kirjoittaa.

Laulaja jatkaa, että hän pyrkii aina mahdollisuuksien mukaan tapaamaan faneja. Jos hän ei tapaa heitä, se johtuu yleensä siitä, että hän ei jaksa väsymyksen takia.

- Olen kiertueella vetääkseni hyviä keikkoja. Fanien tapaamista ja heidän kanssaan kuvissa poseeraamista teen, kun voimat ja aika siihen riittävät. Sitä ei voi pitää itsestään selvänä.

Lisäksi laulaja kertoo, että hän ei halua loukata faneja pyytäessään fyysistä koskemattomuutta tapaamisissa.

- Jotkut pitävät koskettelusta enemmän. Minä en pidä siitä, että tuntemattomat koskevat minua ja kohtaan tusinoittain ihmisiä joka päivä, jotka haluavat tehdä niin.

Hollantilaislaulaja kehottaa myös faneja olemaan ottamatta keikalla kuvia ilman salamavaloa, koska hän on melkein kaatunut lavalla usean valon välähtäessä yhtäaikaa. Floor Janssen myös kyseenalaistaa niiden fanien tuen, jotka seisovat eturivissä kuvaten videota koko keikan ajan.

- Toivoisin bändin puolesta, että fanit mieluummin eläisivät hetkessä kuin kuvaisivat kuvia ja videoita internetiin.

Lopuksi Janssen kertoo rakastavansa kiertueita, fanien tapaamista ja musiikin tekemistä. Hän pyytää pettyneitä faneja miettimään minkälaisia odotuksia heillä on hänen suhteensa.

- En ole ylimielinen bitch. Pyydän, että mietitte, mitä odotatte minulta. Minä ymmärrän, että te haluatte tavata minua ja jakaa hetken kanssani. Siksi teen parhaani, että tapaisin teitä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Soundi.

Lähteet: Facebook