Hyppää pääsisältöön

Suomalaisen musiikin festari Japanissa oli menestys: Sopimuksia tehtiin ja moshpitit heiluivat

Japanissa järjestetty Finland Fest oli tänä vuonna huikea menestys. Moni suomalaisbändi sai uusia yhteistyökumppaneita ja tietysti faneja.

Stam1na Japanissa.

Näiden suomalaisbändien tahtiin japanilaiset rokkaavat toukokuussaesiintyivät kotimaiset yhtyeet Amorphis, Von Hertzen Brothers, Stam1na, The Blanko ja UMK:sta tuttu Arion. Suomalaisbändit otettiin avosylin vastaan ja reissu toi yhtyeille merkittäviä diilejä paikallisten musiikkivaikuttajien kanssa.

- Keikat olivat mahtavia ja vastaanotto tosi hyvä. Von Hertzen Brothers oli huikeassa vedossa. Neuvottelut levy-yhtiön kanssa etenevät hyvin ja tavoitteena on saada diili kasaan lähiaikoina. Paikallinen agentti on nyt hallussa, se sovittiin näillä keikoilla. Ehdottomasti homma jatkuu sinne suuntaan ja asiat näyttävät hyvältä, VHB:n manageri Virpi Immonen kertoo.

VHB Japanissa. // Kuva: Petri Asikainen

Stam1na ja The Blanko onnistuivat myös niin lavalla kuin sopimusneuvotteluissakin.

- The Blankon uusi albumi Into The Silence tullaan julkaisemaan Japanissa kesän aikana, diili allekirjoitettiin reissun aikana. Tarkempaa infoa on tulossa myöhemmin, sanoo Katja Vauhkonen Sony Musicista.

Myös Sakara Recordsin toimitusjohtaja pitää matkaa hyvin onnistuneena.

- Stam1na esiintyi Japanissa ensimmäistä kertaa, mutta reaktioista päätellen se ei jäänyt viimeiseksi. Äijillä oli valtava lataus päällä, koska heillä on ollut jo pitkään hirveä hinku päästä ulkomaille soittamaan, Sakara Recordsin toimitusjohtaja ja Mokoma-yhtyeen kitaristi Tuomo Saikkonen kommentoi.

Japanissa on aito kysyntä suomalaiselle musiikille, eikä yleisöä haittaa edes kielimuuri.

- Paitakauppa käy kuumana, levyjä myydään ja sopimuksia tehdään. Kyllä se on kääntymässä ihan oikeaksi bisnekseksi. Ihmisiä kiinnostaa selvästi suomalainen musiikki. Ilman muuta kannattaa jatkaa tätä seikkailua, Saikkonen sanoo.

Saikkosen pöydällään on jo useita diilejä, joita vielä hiotaan.

- Jälkihoito on käynnistetty. Varmasti saamme nyt paremmin Stam1nan levyjä liikkeelle. Vaihtoehtoja on useampia. Live-puolella suomalaisbändeihin uskotaan todella voimakkaasti, mutta julkaisupuoli pitää vielä vakuuttaa paremmin, Saikkonen sanoo.

Stam1na Japanissa.

Sakara Recordsille riittää marginaalisiivu Japanin jättimäisistä musiikkimarkkinoista.

- Japanissa on sitä massaa niin paljon enemmän kuin Suomessa, että marginaalimusiikkikin siellä vastaa meidän koko kotimaan metallimarkkinaa. Emme edes pyri mainstreamiin. Japanissa meille riittää marginaalisiivu, Saikkonen sanoo.

Lue myös: Näiden suomalaisbändien tahtiin japanilaiset rokkaavat toukokuussa

Stam1na Japanissa.
Stam1na Japanissa.
Stam1na Japanissa.
Stam1na Japanissa.
Stam1na Japanissa.

Lähteet: YleX