Hyppää pääsisältöön

J. Karjalainen ei jäänyt yksin

J. Karjalainen teki vuonna 2013 paluun suomirockin pariin kolmen amerikansuomalaisia folklauluja sisältäneen levyn jälkeen. Uuden albumin nimi oli Et ole yksin. Musiikillinen siirto otettiin todella hyvin vastaan niin levykaupoissa kuin kesäfestareilla. Yle Live tallensi Karjalaisen keikan kesällä Turun Ruisrockissa.

Tietolaatikko

Mennyt mies, säv. san. Jukka Karjalainen
Meripihkahuone, säv. san. Jukka Karjalainen

Et ole yksin -albumi julkaistiin maaliskuussa 2013 ja se myi tuplaplatinaan oikeuttavan 40 000 kappaleen määrän vain reilussa viikossa.

Albumia työstettiin edellisenä syksynä kaikessa hiljaisuudessa, jonka rikkoi lopulta vasta vuodenvaihteessa julkaistu single Mennyt mies. Single otettiin innostuneesti vastaan ja se keikkui pitkään soittolistojen kärkikahinoissa. Levyn toinen singlekappale, Meripihkahuone, julkaistiin myöhemmin keväällä ja sekin keräsi edeltäjänsä tavoin runsaasti radiosoittoaikaa.

Karjalainen esitti molemmat kappaleet kesällä Ruisrockin rantalavalla hurraavan, monituhatpäisen yleisön edessä. Yle Liven haastattelussa esiintyikin silminnähden tyytyväinen suomirokkari.

"On hemmetin mageeta olla taas siellä oman uransa huipulla", Karjalainen sanoi.

"Kokemuksesta on se hyöty, että pystyy ottamaan ilon irti ja jättämään kaiken sen turhan hömpän pois. Nauttia vaan siitä mitä on tekemässä."

Vuoden 2014 Emma-gaalassa Et ole yksin valittiin sekä vuoden albumiksi että vuoden rockalbumiksi. Mennyt mies taas valittiin vuoden biisiksi.

Teksti: Ville Matilainen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto