Hyppää pääsisältöön

Koomikko hyökkäsi suoraan lähetykseen: Vaati nuorisomusiikin sijasta vaikka pieruja pussissa

Suomen huippukoomikoihin kuuluva Zaani paukkasi yllättäen YleX:n suoraan lähetykseen ja vaati saada kuulla Sami Saaren tuotantoa – vaikkapa ilmavaivojen muodossa.

Koomikko Zaani // Kuva: Hanne Kautto/YleX

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro lähetettiin YleXPopin vuoksi Pasilan sijasta Oulussa. Lähetys oli päässyt hyvään vauhtiin, kun juontajat Pirita ja Tommi säikähtivät studioon yllättäen ryntäävää henkilöä. Oululaiskoomikko Zaani oli suivaantunut siitä, että soul-laulaja Sami Saaren uutuuskappale oli jäänyt soittamatta.

- Lähetys seis. Ajoin tuolla autolla ja kuulin, ettei Sami Saarta soiteta. Olen tullut lähetykseen siksi, että nyt soitetaan se biisi! Koomikko vaati.

Zaani vetosi juontajiin muun muassa sillä, että studion ulkopuolella oli itkeviä lapsia.

-Tuolla lapset itkee - en edes tiedä kenen lapsia ovat. Siellä he seisoivat sateessa ja otin mukaan.

Erityisen suivaantunut koomikko oli siitä, että Saaren sijasta lähetyksessä oli soitettu Mikael Gabrielin ja Kevin Tandun uutuuskappale Woppaa.

- Mikä se oli se biisi?! Vaikka Sami Saari pieraisisi muovipussiin ja sitä soitettaisiin luupilla kymmenen tuntia, niin sekin olisi hyvä!

YleXPopin välistäjääminen harmittaa

Zaani jäi lähetykseen hetkeksi haastateltavaksi ja kertoi haastattelussa muun muassa lempipaikkojaan Oulusta. Kemissä ja Kouvolassakin asunut pohjoisen poika on asunut Oulussa 14 vuotta, eikä aio muuttaa pois.

- Oulun nimeen vannon. Olisi pitänyt monta vuotta sitten muuttaa Helsinkiin uran vuoksi, mutta en muuta.

Koomikko joutuu kuitenkin harmikseen poistumaan kotikaupungistaan juuri sinä päivänä, kun torilla on YleXPop. Zaanilla on hyvät kontaktit konsertissa esiintyvään Stam1na-yhtyeeseen, ja on jopa huhuttu, että koomikko on rock-yhtyeen keikoilla nähtävä hevosnaamarilla varustettu alaston mies.

- Stam1na tulee kaupunkiin perjantaina ja Antin [Hyyrynen, yhtyeen laulaja-kitaristi] kanssa intoiltiin, että kerrankin on aikaa nähdä ja jutella kunnolla. Huomasinkin olevani samana päivänä keikalla Helsingissä, joten pieleen menivät nekin megalomaaniset suunnitelmat.

Lue lisää YleXPopista tapahtumasivulta.

Katso alta video Zaanin hyökkäyksestä.

Lähteet: Uuden musiikin iltavuoro