Hyppää pääsisältöön

Stam1nan Pexi: YleXPop-setissämme on spessubiisejä

Metallibändi Stam1na ei aio soittaa hittiä hitin perään YleXPopissa toukokuun 31. päivä.

Stam1nan Pexi // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

YleX Aamussa vieraillut Stam1na-kitaristi Pexi sanoo, että bändiä ei voi syyttää mielikuvituksen puutteesta tulevalla YleXPop-keikalla. Stam1na esiintyy Oulussa lauantaina toukokuun 31. päivä.

- Meitä on joskus parjattu siitä, että settilistamme ei hirveästi vaihtele keikkojen välillä. Näin on varmaan jossain vaiheessa ollutkin. Nyt tulossa on aika spessubiisejä, eikä ihan kaikkein kuluneimpia ralleja, Pexi kertoo.

Luvassa ei ole siis hittiä hitin perään ja kitaristi sanoo, että osa biiseistä on jopa hieman vaikeita hänelle. Stam1nan kimuranteista biiseistä hän ei kuitenkaan pysty nimeämään yhtä, joka olisi kaikkein vaikein.

- Se voisi olla joku Hyrden biiseistä, koska yleensä toisen tekemät kitarariffit ovat itselle vaikeita. En pysty yhtä nimeämään, mutta joitakin pahoja on.

Stam1na soittaa keikoillaan yleensä raivokkaasti moshaten. Se ei kuitenkaan tunnu aiheuttavan vaikeuksia teknisesti haastavien biisien soittamisessa. Stam1na-kitaristi nimittäin sanoo, että moshaamista ja soittoa ei tarvitse harjoitella etukäteen.

Oulusta Stam1nalla on hyviä muistoja.

- Tykkäämme Oulusta ja oululaisista. Soitimme siellä demobändinä jo ennen minkäänlaista levydiiliä ja oli todella hyvä meininki. Oulu on aina ollut todella hyvä Stam1nalle.

Kitaristi muistelee, että bändi näki pari vuotta sitten Oulun Qstockissa kesän suurimman pitin. Jos Kauppatorilla, YleXPopissa, oleva yleisö saadaan pyörimään pitissä, niin tapahtuma muuttuu YleXMetalliksi, vitsailee Pexi.

Lähteet: YleX Aamu