Hyppää pääsisältöön

Voita & Sokeria: Matti Onnismaan "Patatas Bravas, tsatsiki, hernekeitto"

Matti Onnismaan Patatas Bravas kahden dipin kera.
Matti Onnismaan Patatas Bravas kahden dipin kera. Kuva: Yle voita & sokeria

Näyttelijä Matti Onnismaa tekee ruokaa tunteella ja lopputulos on aina vähän arvoitus etukäteen. Onnismaa esittelee Voita & Sokeria -sarjassa raikkaan välimerellisen tavan hyödyntää purkkihernekeittoa.

Patatas Bravas, tsatsiki, hernekeitto

Tsatsiki

500 g laktoositonta turkkilaista jugurttia
kurkku
puolikas lanttu (pieni)
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
mustapippuria, suolaa, tsatsikimaustetta, sitruunamelissaa

Valuta jogurttia esimerkiksi kahvinsuodattimessa yön yli. Raasta kurkku ja valuta se. Raasta puolikas pienestä lantusta. Sekoita pari ruokalusikallista kylmäpuristettua oliviöljyä. Laita ainekset kulhoon ja sekoita. Sekoita joukkoon pari ruokalusikallista juoksevaa hunajaa. Lisää mustapippuri, suola, tsatsikimauste. Pilko sitruunamelissa sekaan. Sekoita, tarkista maku. Laita jääkappiin puoleksi tunniksi.

Patatas Bravas

Lohko perunat ja vähän lanttua kulhoon öljyn kanssa. Tee kuorruteseos: korppujauho (gluteeniton), tikka masala -mausteseosta, suola, seesaminsiemeniä, chilipippuria. Sekoita, kunnes kuorutus on levinnyt tasaisesti perunoille. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Dippikulhoihin tsatsiki ja hernekeitto.

Laita purkki hernekeittoa kattilaan. Sekaan loraus vettä sekä puoli desiä kermaa ja ruokalusikalinen hyvää sinappia. Kuumenna kiehumispisteeseen, älä keitä.

Annos: Lautaselle pieniä tomaatteja, lohkoperunaa, pari palaa lanttua. Dippikulhoihin tsatsiki ja hernekeitto. Ja eikun dippailemaan!

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

 • Jos joku asia suomalaisia yhdistää, niin se on ehdottomasti kahvihetki

  Rakkaalla kahvihetkellä on monta erilaista nimeä.

  Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen. Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti

  Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.

  Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

 • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

  Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

 • Alexandran kasvisopas

  Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

  Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.