Hyppää pääsisältöön

Voita & Sokeria: Matti Onnismaan "Patatas Bravas, tsatsiki, hernekeitto"

Matti Onnismaan Patatas Bravas kahden dipin kera.
Matti Onnismaan Patatas Bravas kahden dipin kera. Kuva: Yle voita & sokeria

Näyttelijä Matti Onnismaa tekee ruokaa tunteella ja lopputulos on aina vähän arvoitus etukäteen. Onnismaa esittelee Voita & Sokeria -sarjassa raikkaan välimerellisen tavan hyödyntää purkkihernekeittoa.

Patatas Bravas, tsatsiki, hernekeitto

Tsatsiki

500 g laktoositonta turkkilaista jugurttia
kurkku
puolikas lanttu (pieni)
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
mustapippuria, suolaa, tsatsikimaustetta, sitruunamelissaa

Valuta jogurttia esimerkiksi kahvinsuodattimessa yön yli. Raasta kurkku ja valuta se. Raasta puolikas pienestä lantusta. Sekoita pari ruokalusikallista kylmäpuristettua oliviöljyä. Laita ainekset kulhoon ja sekoita. Sekoita joukkoon pari ruokalusikallista juoksevaa hunajaa. Lisää mustapippuri, suola, tsatsikimauste. Pilko sitruunamelissa sekaan. Sekoita, tarkista maku. Laita jääkappiin puoleksi tunniksi.

Patatas Bravas

Lohko perunat ja vähän lanttua kulhoon öljyn kanssa. Tee kuorruteseos: korppujauho (gluteeniton), tikka masala -mausteseosta, suola, seesaminsiemeniä, chilipippuria. Sekoita, kunnes kuorutus on levinnyt tasaisesti perunoille. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Dippikulhoihin tsatsiki ja hernekeitto.

Laita purkki hernekeittoa kattilaan. Sekaan loraus vettä sekä puoli desiä kermaa ja ruokalusikalinen hyvää sinappia. Kuumenna kiehumispisteeseen, älä keitä.

Annos: Lautaselle pieniä tomaatteja, lohkoperunaa, pari palaa lanttua. Dippikulhoihin tsatsiki ja hernekeitto. Ja eikun dippailemaan!

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka