Hyppää pääsisältöön

Suunnittelijan sukellus tangon maailmaan

Sakset kankaan päällä
Sakset kankaan päällä Kuva: Anne-Mari Pahkala design

Lämpimästi tervetuloa matkalle juontaja Piia Pasasen Tangomarkkinoiden 2014 iltapukujen suunnittelun maailmaan. Tulen kirjoittamaan teille viikoittain pukujen visualisoinnista, valmistumisesta, asustevalintojen kautta lopulliseen h-hetkeen!

Jokin aika sitten Yleltä otettiin minuun yhteyttä ja kysyttiin, kiinnostaisiko minua lähteä suunnittelijaksi vuoden 2014 Tangomarkkinoille vastaamaan visuaalisesti juontaja Piia Pasasen kolmen finaalilähetyksen iltapukukonaisuuksista. Minun ei oikeastaan tarvinnut miettiä kahta kertaa, todellakin ottaisin tämän työn suurella ilolla ja kunnialla vastaan! En ehkä ole aktiivisimmin seurannut Tangomarkkinoita vuosien varrelta, ja tämä olisi minulle ihana haaste, minähän rakastan haasteita!

Suunnittelen omaa mallistoani, ylellisiä juhlapukuja sekä visuaalisia esiintymisasuja Tampereelta toimien. Töitäni on aiemmin voinut nähdä esimerkiksi Presidentin linnan juhlassa tai esiintyvillä
artisteilla kuten Jannika B:llä. Tangomarkkinoiden suunnittelutyön vastaanottaminen tuntuikin siis luonnollisesti erittäin hyvältä: Mikä sen upeampi tilaisuus suunnitella näyttäviä ilta-asuja kuin tummien rytmien täyttämä loistokas miljöö ja varsinkin tapahtuman kauniille juontajalle Piia Pasaselle.

Avaa Instagram postaus

Mieleni lähti tuosta hetkestä seikkailemaan niihin ajatuksiin, joita ”tango” sanana minussa herättäisi; tummiin vahvoihin rytmeihin, upeisiin aistikkaisiin, voimakkaisiinkin mutta sensuelleihin
naishahmoihin upeissa puvuissaan. Naiset, rytmit ja liehuvat silkit, kun miehet nauttivat viskiä ja sikareita… Tietynlaista entisaikojen tunnelmaa, joka tulisi yhdistymään tähän hetkeen. Oli selvää, miten inspiraationi tulisi muodostumaan. Puvuissa tulisi yhdistymään eri kulttuurit, dramaattisuus, laskeutuvat ylelliset materiaalit, latino- ja Kreikan jumalattaret yhdistettynä skandinaaviseen suunnitteluun. Suunnittelijan kädenjäljelleni ominaisella tavalla myös näissä puvuissa tulisi näkymään rohkea värien käyttö, eksklusiiviset muotokielet ja minimalistisuuskin.

Avaa Instagram postaus

Kuitenkin, kaikesta tangon aistikkuudesta ja dramatiikasta huolimatta, ensimmäisen puvun kanssa tangon taikaakin suurempi inspiraationi suunnitteluun oli tuleva tapahtumapaikka ja sen historiaa
henkivä miljöö, Teatteri Palatsi Tampereella. Hyvin nopeasti oli selvää, että tämän Finaalin karsinnan puvun inspiroitsijoina toimisivat entisaikojen vintage-jumalattaret, pastellin sävyiset ajatukset ja vaahtokarkit.

Avaa Instagram postaus

Tervetuloa matkaani!
Rakkaudella, Anne-Mari

Avaa Instagram postaus

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Silkkiä ja säveliä

Anne-Mari Pahkala suunnittelee Piia Pasasen iltapuvut Tangomarkkinoille. Tässä blogissa näet vaatemuotoilijan silmin, kuinka asukokonaisuudet valmistuvat suoriin TV-lähetyksiin.
annemaripahkala.fi

Anne-Mari Pahkala Instagramissa

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

 • Finaaliviikko - jäähyväiset

  Viime viikot ovat olleet aika hulinaa, mutta niin asut kuin korutkin ovat viimeinkin valmiita tositoimiin finaaleja varten! Osaltani tämä tarkoittaa sitä, että tältä erää on aika jättää jäähyväiset niin blogille kuin teille lukijoille, toivottavasti viihdyitte matkassani. Silti ennen mitään muuta, haluan toivottaa suuresti onnea kaikille finaalien kilpailijoille, niin naisille kuin miehille! Paljon onnea ja tsemppiä tulevaan! Rakkaudella, Anne-Mari

 • Tangon argentiinalainen alkuperä pukujen inspiraationa

  On viikko aikaa finaaliin! Tämä viikko on pitänyt sisällään viimeisen pukujen sovituksen ja paljon muuta valmistelua finaaleja varten. Joonas Laakso viimeistelee Piia Pasasen kuningasfinaalin tulevaan asuun kuuluvia punaisia kyyneleen muotoisia lasikoruja. Rakkaudella, Anne-Mari

 • Punainen on Kuningasfinaalin väri

  Viime viikolla julistettiin kilpailu tulevaan Piia Pasasen puvun väriin liittyen. Voittaja on ratkennut ja oikea vastaus on tietenkin voimakas tomaatin punainen! Viime päivät olen viimeistellyt tulevien suorien lähetysten pukuja. Lisäksi tällä viikolla on aloitettu korujen suunnittelu ja lasinpuhallus. Rakkaudella, Anne-Mari

 • Kun värillä on väliä

  Mitä tapahtuisi, jos värit katoaisivatkin kokonaan?

  Piian puku finaalin karsinnassa sai paljon positiivista palautetta varsinkin raikkaasta ja kesäisestä väristään. Mitä tapahtuisi, jos värit katoaisivatkin kokonaan? Arvaa Piian puvun väri ja osallistu arvontaan! Palkintona design-korvakorut. Rakkaudella, Anne-Mari