Hyppää pääsisältöön

Uutisvuoto

Kuvassa vasemmalta: Baba Lybeck, Stan Saanila ja Jari Tervo. Kuva: Laura Mainiemi.
Ylituomari Baba Lybeck jakaa pisteet, ja kapteenit Stan Saanila (vas.) ja Jari Tervo keräävät ne. Kuvassa vasemmalta: Baba Lybeck, Stan Saanila ja Jari Tervo. Kuva: Laura Mainiemi. Kuva: Kuvassa vasemmalta: Baba Lybeck, Stan Saanila ja Jari Tervo. Kuva: Laura Mainiemi. uutisvuoto

Uutisvuodon kapteeneille Jari Tervolle ja Stan Saanilalle mikään inhimillinen ei ole vierasta, epäinhimillisestä nyt puhumattakaan, vaikka niistä asioista onkin päävastuussa ylituomari Baba Lybeck.

Uutisvuoto on lopunajan tietokilpailu, joka seuloo uutisviikon karmaisevimmat päästöt. Studiossa vierailee viikoittain kaksi vierasta, jotka ovat yleensä tuttuja.

Uutisvuodon formaatti perustuu englantilaiseen ohjelmaan "Have I Got News For You". Muita suuria ulkomaalaisia keksintöjä ovat muun muassa pizza, olut, talvisota, nuorisorikollisuus ja televisio. Suomalaisia keksintöjä ovat muun muassa astiankuivauskaappi ja puolueettomuuspolitiikka.

Baba Lybeck, ylituomari

Baba Lybeck opiskeli kirjallisuutta, valtiotieteitä ja viestintää Helsingin yliopistossa ja valmistui filosofian maisteriksi.

Toimittajanuransa hän aloitti teininä työharjoittelijana Ylessä. Ensimmäinen työpaikka oli 1985 toimintansa aloittanut Radio City, jonne Baba pääsi 18-vuotiaana suoraan ”pystymetsästä”.

Radio Cityn jälkeen Baba työskenteli lukuisissa MTV3:n, Ylen ja FST:n ohjelmissa. Vuonna 1998 hän siirtyi Nelosen uutisiin ja viihtyi siellä peräti 11 vuotta uutisankkurina, toimittajana ja tuottajana. Tällä hetkellä hän toimii paitsi Uutisvuodon ylituomarina, niin myös tuottajana Zodiak Televisionissa.

Baba on juossut 11 maratonia ja hän pääsi myös maaliin Barcelonan teräsmieskisassa sijoittuen ikäsarjansa toiseksi. Hän harrastaa myös kahvakuulailua. Baba on riippuvainen merestä ja veneilee aina kun mahdollista.

Uutisvuodossa Baban tehtävänä on yrittää ymmärtää kapteenien Tervo ja Saanila älykästä ja paikoin jopa laadukasta huumoria. Siinä sivussa hän jakaa joukkueille pisteitä, jos siltä tuntuu.

Jari Tervo, kapteeni

Jari Tervo syntyi ja kävi koulunsa Rovaniemellä. Hän opiskeli kirjallisuutta ja filosofiaa Helsingin yliopistossa ja valmistui HuK:iksi.

Tervo kävi Sanomain Toimittajakoulun ja työskenteli 11 vuotta Ilta-Sanomien uutistoimittajana. Tervo on naimisissa Katin kanssa ja heillä on kouluikäinen poika, Kalle.

Tervon kengän numero on kulunut pois. Hän syö aina mielellään poronkäristystä, perunamuusia ja puolukoita. Tervon lempiväri on sininen ja hän on kirjoittanut parikymmentä kirjaa.

Kapteeni Tervolle kuuluvat Uutisvuodon sisäisessä tehtävänjaossa Pohjois-Koreaa ja virkkaamista käsittelevät kysymykset, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Stan Saanila, kapteeni

Stan Saanila on kolmen lapsen isä Tuusulasta. Saanila toi stand up -komiikan Suomeen vuonna 1991 ja mies on voittanut muutaman Venlankin. Se on tv-alan palkinto.

Saanila on suomenruotsalainen mies, joka ei pidä mopoista. Sitä se keski-ikä teettää. Saanila ei harrasta eikä seuraa urheilua. Vapaa-aikanaan hän on perheensä kanssa kotona ja jos mahdollista, nauttii elämästään.

Saanilan kengännumero on salainen ja Uutisvuodossa hänen tehtävänään on vastata kybernetiikkaa, ylipainoa ja kuntauudistusta koskeviin kysymyksiin.

Saanilalla on äärimmäisen kova ääni ja hän nauraa paljon. Yleensä itselleen.

Uutisvuodon ensilähetys on TV1:llä lauantaisin klo 21.15 ja uusinta sunnuntaisin klo 14.30.

Uutisvuoto ruudun ulkopuolella

Jussi Jokelainen
tuottaja
Zodiak Entertainment Finland Oy
Uutiskatu 2 (PL 28)
FI 00241 Helsinki
jussi.jokelainen@zodiakfinland.fi
+358 (0) 40 5888 612
www.broadcasters.fi

Yasir Gaily
käsikirjoittaja

Santtu Luoto
suurvisiiri

Vappu Soppela
käsikirjoittaja, taustatoimittaja

Aki Forsman
tuottaja, Yle Kulttuuri ja viihde

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.