Hyppää pääsisältöön

Arttu Wiskarin muisto yläasteelta: Kamalin tilanne koskaan

Arttu Wiskari lauloi ensimmäistä kertaa yksin yleisölle yhdeksännellä luokalla. Hän muistaa jännittäneensä tolkuttomasti.

Arttu Wiskari YleX Aamussa // Kuva: Teemu Saarinen

YleX Aamussa vieraillut Voice Kidsin tähtivalmentaja Arttu Wiskari muisteli, kuinka lauloi yhdeksännellä luokalla koulun musikaalissa ensimmäistä kertaa yksin yleisölle. Hän lauloi Percy Sledgen vuonna 1966 tunnetuksi tekemän When A Man Loves A Woman -kappaleen.

- Tuntui todella kuumottavalta laulaa koko koulun edessä. Se oli yksi hirveimmistä paikoista koskaan, Wiskari muistelee.

Kyseessä oli Espoon Tapiolan koulun musiikkiluokan vuotuinen musikaali. Arttu Wiskarin esitys oli kuitenkin koko koulun mieleen ja hän sulatti nuorten tyttöjen sydämet. Wiskari muisteli myös, kuinka haki joskus lapsena mukaan Tenavatähdet -ohjelmaan.

- En päässyt jatkoon. Siellä sanottiin, ettei veto ollut riittävän hyvä. Olen itse siis elävä esimerkki siitä, jos lapsena ei pärjää musiikissa, niin myöhemmin voi kuitenkin lykästää. Samaa sanon Voice Kidsissä lapsille, ettei taival lopu siihen. Aina voi jatkaa ja kehittyä, Wiskari kertoo.

Kuuntele haastattelu:

Lähteet: YleX Aamu

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.