Hyppää pääsisältöön

Instagramin tiukat säännöt nakuilun suhteen pitävät - palvelu haluaa suojella nuoria

Instagramin sääntöjen mukaan palvelussa ei saa jakaa kuvasisältöä, jossa näkyy väkivaltaa, osittaista alastomuutta tai seksuaalisesti ehdottelevaa materiaalia. Palvelun mukaan samat säännöt koskevat kaikkia, ja niitä valvotaan tarkasti.

Instagram on kovassa suosiossa oleva kuvien jakamissovellus älypuhelimille // Kuva: http://www.facebook.com/instagram

Kuvanjakopalvelu Instagram on viime aikoina ollut otsikoissa, kun palvelu on poistanut käyttäjien ottamia kuvia tulkittuaan näiden jakaman sisällön epäsopivaksi. Instagramin perustaja Kevin Systromin mukaan palvelun säännöt ovat kuitenkin reiluja, ja samat ohjeet koskevat kaikkia käyttäjiä.

Käyttäjätiliä ei löydy - saiko Instagram kyllikseen Rihannan rohkeista kuvista?, kun tämä oli postannut itsestään suhteellisen paljastavan kuvan palveluun. Systrom painottaakin BBC Newsbeatin haastattelussa, että palvelun säännöt ovat tismalleen samat kaikille käyttäjille, olivatpa nämä sitten julkkiksia tai eivät.

Hiljattain Bruce Willisin ja Demi Mooren tytär Scout Willis suivaantui, kun Instagram poisti yhden hänen kuvistaan. Palvelun mukaan poistetussa kuvassa näkyi liikaa paljasta pintaa. Scout Willis käynnisti tapauksesta tympääntyneenä #FreeTheNipple-kampanjan rohkaistakseen naisia jakamaan itsestään yläosattomia kuvia Instagramissa. Rihanna twiittasi aiheesta kertoakseen tukevansa kampanjaa,

Instagramin Kevin Systrom kuitenkin sanoo, että palvelun säännöt pitävät. Säännöillä pyritään pitämään palvelu turvallisena paikkana myös nuorille.

- Haluamme, että Instagram pysyy turvallisena paikkana, eikä siellä jaeta sisältöä, joka saattaisi järkyttää nuorempia käyttäjiä. Samat säännöt koskevat kaikkia palvelun käyttäjiä. Sääntöjen on oltava olemassa, jotta kaikki halukkaat pystyvät käyttämään Instagramia, Systrom kertoo BBC Newsbeatin haastattelussa.

Facebook osti Instagramin vuonna 2012, minkä jälkeen palvelun suosio kasvoi räjähdysmäisesti. Kun uusia käyttäjiä tulvi palvelun pariin, piti palvelun panostaa entistä tarkempaan sisällön vahtimiseen. Systromin mukaan Instagramin sisältöä vahditaan herkeämättä.

- Meillä on useita erilaisia työtiimejä tarkkailemassa sisältöä ja vastaamassa käyttäjien ilmoituksiin. Me tiesimme, että käyttäjien valvomisesta tulee haasteellisempaa sitä mukaa, kun heitä tulee lisää, mutta meillä on riittävät resurssit siihen.

Lähteet: BBC Newsbeat