Hyppää pääsisältöön

Jalkapallon MM alkaa - äänestä voittajaa!

Jalkapallon MM-kisat 2002. Kisojen virallinen jalkapallo Adidas "Fevernova" ja palkintopokaali.
Jalkapallon MM-kisat 2002. Kisojen virallinen jalkapallo Adidas "Fevernova" ja palkintopokaali. Kuva: AP Graphics Bank. jalkapallon mm-kisat 2002. kisojen virallinen jalkapallo adidas fevernova ja palkintopokaali.

Jalkapallon maailmanmestaruuden on aikojen saatossa voittanut vain 8 eri maata: Uruguay, Italia, Saksa, Brasilia, Englanti, Argentiina, Ranska ja viimeisenä Espanja. Maailmanmestaruuden kotikentällään (ainakin kerran) näistä joukkueista on voittanut peräti kuusi: vain Brasilia ja Espanja eivät ole voittaneet kotona.

HUOM! ÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT 23.6 KOSKA ENSIMMÄISET PUTOAJAT OVAT JO SELVILLÄ.

Paineet ovatkin nyt isäntämaa Brasilialla suuret. Se on MM-kisojen menestynein joukkue viidellä voitollaan, mutta tuleeko nyt kuudes voitto kotikentällä? Vai toistuuko katastrofi 64 vuoden takaa, kun vuoden 1950 Brasilian kisoissa Uruguayn Ghiggia teki 2-1 voittomaalin vain 11 minuuttia ennen loppua. Brasilia meni tästä shokkiin ja tapahtumaa kuvattiin Brasilian Hiroshimaksi. Tämän tappion vuoksi Brasilia päätti vaihtaa pelipaitansa värin valkoisesta keltaiseen, eikä pelannut maaotteluita lähes kahteen vuoteen.

Äänestä minkä joukkueen uskot ja minkä joukkueen toivot voittavan

Jokaiselle vedonlyöjälle tämä on tuttu ongelma: pelatako oman suosikkijoukkueen voiton puolesta vai sitä vastaan. Nyt haluaisimme tutkia millä tavalla lukijoidemme näkemykset eroavat minkä joukkueen he uskovat ja toisaalta toivovat voittavan jalkapallon maailmanmestaruuden vuonna 2014?

Äänestyksen tulokset:

Brasiliaan uskotaan, eurooppalaisia kannatetaan

Todennäköisimpänä voittajana vastaajamme pitivät isäntämaa Brasiliaa, joka sai noin kolmaosan äänistä. Seuraavina todennäköisimpinä mestariehdokkaina pidettiin Saksaa ja Espanjaa, jotka molemmat saivat 15% äänistä. Hieman epätodennäköisempänä pidettiin Argentiinan voittoa (10%).

Kysyimme myös suosikkia. Vastaajiemme suosikit eroavat mielenkiintoisella tavalla todennäköisimmästä voittajasta. Vastaajiemme mieleen näyttää olevan eurooppalaiset joukkueet. Kärjessä on Hollanti (15%) ja seuraavana Saksa (13%). Latinalaisen Amerikan joukkueista vain Brasilia(11%) näyttää olevan vastaajiemme suosiossa. Seuraavaksi suosituimmat joukkueet olivat taas eurooppalaisia: Espanja (8%), Englanti (7%), Belgia (7%), Italia (5%).

Äänestyksen täydelliset tulokset ovat tässä alapuolella:

Minkä maan arvelet voittavan jalkapallon maailmanmestaruuden vuonna 2014?

Eli mikä maa mielestäsi todennäköisimmin voittaa?

Brasilia
32% (82 ääntä)
Espanja
16% (40 ääntä)
Saksa
16% (41 ääntä)
Argentiina
11% (28 ääntä)
Italia
6% (15 ääntä)
Belgia
4% (11 ääntä)
Uruguay
3% (8 ääntä)
Alankomaat
3% (9 ääntä)
Ranska
2% (4 ääntä)
Chile
1% (2 ääntä)
Venäjä
1% (3 ääntä)
Meksiko
1% (2 ääntä)
Portugali
1% (3 ääntä)
Englanti
1% (3 ääntä)
Iran
0% (1 ääni)
Japani
0% (1 ääni)
Australia
0% (1 ääni)
Kroatia
0% (1 ääni)
Honduras
0% (1 ääni)
Etelä-Korea
0% (1 ääni)
Bosnia ja Hertsegovina
0% (1 ääni)
Kamerun
0% (0 ääntä)
Kolumbia
0% (0 ääntä)
Kreikka
0% (0 ääntä)
Norsunluurannikko
0% (0 ääntä)
Costa Rica
0% (0 ääntä)
Ecuador
0% (0 ääntä)
Sveitsi
0% (0 ääntä)
Nigeria
0% (0 ääntä)
Ghana
0% (0 ääntä)
Yhdysvallat
0% (0 ääntä)
Algeria
0% (0 ääntä)
Ääniä yhteensä: 258

Minkä maan toivot voittavan jalkapallon maailmanmestaruuden 2014?

Eli mikä on siis oma suosikkisi?

Alankomaat
15% (32 ääntä)
Saksa
14% (29 ääntä)
Brasilia
11% (24 ääntä)
Espanja
9% (18 ääntä)
Belgia
8% (16 ääntä)
Englanti
7% (15 ääntä)
Italia
6% (12 ääntä)
Argentiina
4% (8 ääntä)
Ranska
3% (6 ääntä)
Japani
2% (5 ääntä)
Sveitsi
2% (5 ääntä)
Uruguay
2% (5 ääntä)
Kreikka
2% (4 ääntä)
Portugali
2% (5 ääntä)
Chile
1% (3 ääntä)
Iran
1% (3 ääntä)
Meksiko
1% (3 ääntä)
Etelä-Korea
1% (2 ääntä)
Ghana
1% (2 ääntä)
Norsunluurannikko
1% (3 ääntä)
Kroatia
1% (2 ääntä)
Kamerun
1% (3 ääntä)
Venäjä
0% (1 ääni)
Honduras
0% (1 ääni)
Yhdysvallat
0% (1 ääni)
Algeria
0% (1 ääni)
Bosnia ja Hertsegovina
0% (1 ääni)
Australia
0% (0 ääntä)
Kolumbia
0% (0 ääntä)
Costa Rica
0% (0 ääntä)
Ecuador
0% (0 ääntä)
Nigeria
0% (0 ääntä)
Ääniä yhteensä: 209

Lisää jalkapallon historiaa radiossa

Brasilian jalkapallon MM-kisojen alla Yle Radio yhdessä käynnistyy jalkapallon historiasta kertova neliosainen ohjelmasarja, jossa jalkapalloa tarkastellaan paitsi pelinä, niin myös yhteiskunnallisena ja kulttuurisena ilmiönä.

Ohjelmasarjassa käydään läpi jalkapallon MM-kisat aina ensimmäisistä vuoden 1930 Uruguayn kisoista viimeisimpiin Etelä-Afrikan kisoihin. Samalla MM-kisojen historiaa taustoitetaan erilaisilla jalkapalloon liittyvillä teemoilla. Näitä ovat esimerkiksi lajin syntyhistoria, fanikulttuuri, jalkapallohuliganismi ja jalkapallossa pyörivät rahavirrat.

Sarjan ensimmäinen osa on nyt jo Yle Areenassa ennakkokuuntelussa:

Yle radio 1 ma 9.6. klo 12.15

Yle radio 1 ma 16.6. klo 12.15

Yle radio 1 ma 23.6. klo 12.15

Yle radio 1 ma 30.6. klo 12.15

Voit myös kuunnella klipit (3-10 min) yksittäisistä kisoista täältä.

Lisää jalkapallon historiasta täältä.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua