Hyppää pääsisältöön

Mehiläisen kuntoutusjohtaja Aku Kopakkala irtisanottu

aku kopakkala, pyskologi
Psykologi Aku Kopakkala aku kopakkala, pyskologi Kuva: Yle, MOT aku kopakkala

MOT-ohjelmassa Masentavat lääkkeet esiintynyt psykologi Aku Kopakkala on irtisanottu. Mehiläinen irtisanoi kuntoutusjohtajana työskenneellen Kopakkalan viikko ohjelman esittämisen jälkeen.

Kopakkala sai esimieheltään, Kuntapalveluiden liiketoimintajohtajalta Johanna Asklöfiltä sähköpostin, jossa hänet kutsuttiin tapaamiseen, jossa "MOT:ssä esiintymisen seuraukset" kerrottaisiin hänelle. Tapaamisessa Kopakkalalle ojennettiin irtisanomisilmoitus. Irtisanomisen perusteeksi oli laitettu työehtosopimuslain 7. luvun 2. pykälä eli "työntekijän henkilöön liittyvät irtisanomisperusteet".

Tapaamiseen osallistui myös Mehiläisen lääketieteellinen johtaja Jarmo Karpakka. Karpakka kertoo, että ohjelman jälkeen useat masennuspotilaita hoitavat lääkärit ottivat Mehiläiseen yhteyttä, ja kysyivät, vastaavatko Kopakkalan ohjelmassa esittäneet mielipiteet Mehiläisen linjaa. ”Yksityishenkilönä ihminen saa totta kai esittää millaisia mielipiteitä haluaa, mutta Mehiläisessä on sovittu, että meillä työskentelevät asiantuntijat eivät lähde Mehiläisen nimissä arvostelemaan Käypä hoito –suositusta. Meidänkin toimintaamme arvioidaan sen mukaan, olemmeko toimineet virallisen suosituksen mukaan vai emme”, Karpakka kommentoi.

Aku Kopakkala itse pitää irtisanomistaan laittomana. Hän muistuttaa, että irtisanomisperusteeksi kirjatun 7. luvun 2. pykälän mukaan "Asiallisena ja painavana irtisanomisperusteena ei voida pitää ainakaan työntekijän poliittisia, uskonnollisia tai muita mielipiteitä tai hänen osallistumistaan yhteiskunnalliseen tai yhdistystoimintaan."

Terveys

Kommentit