Hyppää pääsisältöön

Saksalaisdekkareita

Tutussa saksalaisdekkarisarjassa Wiesbadenin syyttäjäntoimiston tutkimukset jatkuvat nyt 9. ja 10. tuotantokauden uusilla jaksoilla.
Syyttäjä Bernd Reutherin (Rainer Hunold, kesk.) apuna ovat komisario Kerstin Klar (Fiona Coors) ja Christien Schubert (Simon Eckert). Tutussa saksalaisdekkarisarjassa Wiesbadenin syyttäjäntoimiston tutkimukset jatkuvat nyt 9. ja 10. tuotantokauden uusilla jaksoilla. Kuva: Andrea Enderlein yle tv1

Syyttäjä, Kettu, Kriminalisti. Saksalaiskrimit – ei turhaa tunteilua!

Syyttäjä – uusia jaksoja

TV1 sunnuntaisin 2.4.2017 ja 16.4. - 4.6.2017 klo 19.30 - 20.30 (uusi 9. tuotantokausi, Yle Areenassa 7 päivää) ja 11.6. - 30.7. (uusi 10. tuotantokausi, Yle Areenassa 14 päivää)

Tutussa saksalaisdekkarisarjassa Syyttäjä (12) Wiesbadenin syyttäjäntoimiston tutkimukset jatkuvat sunnuntai-iltaisin 9. ja 10. tuotantokauden uusilla jaksoilla. Sarjan 11. kausi on myös tulossa Ykköselle.

Yleinen syyttäjä Bernd Reuther (Rainer Hunold) puolustaa oikeutta järkähtämättä. Reutherin uskolliset alaiset, komisariot Christien Schubert (Simon Eckert) ja Kerstin Klar (Fiona Coors) sekä luottopatologi Judith Engel (Astrid Posner) avustavat tutkinnassa.

Tulevissa jaksoissa selvitetään muun muassa terveyskeskukseen sijoittuvaa juttua, remonttiyrittäjän kuolemaa sekä miljonäärin dramaattisia juhlia.

Der Staatsanwalt Tuotanto: ZDF, Odeon Film, Saksa 2014 - 15.

Kriminalisti

Kriminalisti, Christian Berkel, yletv1
Ylikomisario Bruno Schumann (Christian Berkel) on tinkimätön rikostutkija. Kriminalisti, Christian Berkel, yletv1 christian berkel
TV1 torstaisin 5.1. - 15.6.2017 klo 19.00 - 20.00 (vuoroviikoin Ketun kanssa)
Yle Areenassa 7 päivän ajan

Berliiniin sijoittuvasta sarjasta Kriminalisti (12) nähdään uusintana jaksoja vuoroviikon Kettu-sarjan kanssa. Kriminalistin uusia jaksoja on luvassa sunnuntaisin 6.8. alkaen klo 19.30.

Karismaattinen ylikomisario Bruno Schumann (Christian Berkel) selvittelee henkilörikoksia vilkkaassa Saksan pääkaupungissa. Hänen apureinaan toimivat rikoskomisariot Alex Keller (Maya Bothe) ja Max Winter (Janek Rieke), joilta ei puutu älyä eikä tilannetajua.

Schumann yrittää ratkaista juttuja ymmärtämällä, miksi jostain ihmisestä tuli uhri. Monesti juuri se on avain rikoksen ratkaisemiseen. Työhönsä paneutuva Schumann on yksityiselämänsä suhteen vaitonainen, työn jälki puhukoon puolestaan.

Der Kriminalist. Tuotanto: ZDF Enterprises GmbH, Saksa, 2013 - 14. Jaksot on esitetty edellisen kerran Ykkösellä vuonna 2015.

Kettu

Kettu, yle tv1
Gerd Heymann (Michael Ande, vas.), Axel Richter (Pierre Sanoussi-Bliss), ylikomisario Richard Voss (Jan-Gregor Kremp) ja Werner Riedmann (Markus Böttcher) selvittävät jälleen uusia juttuja. Kettu, yle tv1 Kettu (Tv),Yle TV1

TV1 sunnuntaisin 7. - 28.2.2016 klo 19.30 - 20.30, 10.4 - 29.5. ja 28.8. - 11.9.2016
Yle Areenassa 14 päivää

Klassikkosarja Kettu (12) palaa ruutuun uusin tarinoin. Vuorossa on 7.2.2016 alkaen kuusi vuonna 2014 valmistunutta ja 24.4.2016 alkaen yhdeksän vuonna 2015 valmistunutta jaksoa.

Müncheniläinen murharyhmä puurtaa rikollisuuden kitkemiseksi suurkaupungin kaduilta. Ryhmää johtaa ylikomisario Richard Voss (Jan-Gregor Kremp).

Apunaan hänellä ovat vanhat konkarit Gerd Heymann (Michael Ande), Axel Richter (Pierre Sanoussi-Bliss) ja Werner Riedmann (Markus Böttcher).

Kettu-tiimi saa uusia jäseniä.
Vossin tiimin uusia etsiviä ovat Annabell Lorenz (Stephanie Stumph) ja Tom Kupfer (Ludwig Blochberger). Kettu-tiimi saa uusia jäseniä. Kuva: ZDF/Jacqueline Krause-Burberg yle tv1

Tiimiin uusia jäseniä

Mikään ei ole ikuista, ja Ketun vakiokasvoista vaihtuukin kaksi. Richterin ja Riedmanin tilalle tiimiin saapuvat Tom Kupfer (Ludwig Blochberger) und Annabell Lorenz (Stephanie Stumph).

Tiimi joutuu uusissa tarinoissa selvittämään muun muassa huume- ja asekauppoja, sisäoppilaitoksen sotkuja ja suuren tavaratalon ryöstöä.

Der Alte. Tuotanto: ZDF Enterprises GmbH, Saksa, 2014 - 2015.

Syksyllä torstai-iltaan Kahden keikan kanssa

Kettu siirtyy syksyllä 29.9. alkaen torstai-iltaan klo 19.00 paikalle. Vuoroviikoin nähdään uusintana vuonna 2012 valmistuneita jaksoja sekä Kahden keikan viimeiset kymmenen jaksoa uusintana.

Tammikuun 26. päivästä alkaen sarjasta nähdään vuonna 2013 valmistuneita jaksoja vuoroviikon Kriminalisti-sarjan kanssa.

Kahden keikka

Kahden keikka, Claus Theo Gärtner, Paul Frielinghaus, yle tv1
Yksityisetsivä Josef Matula (Claus Theo Gärtner) ja asianajaja Markus Lessing (Paul Frielinghaus) ovat vauhdikas työpari. Kahden keikka, Claus Theo Gärtner, Paul Frielinghaus, yle tv1 paul frielinghaus

Claus Theo Gärtnerin esittämä yksityisetsivä Josef Matula selvitti viimeisen rikoksen dramaattisessa jaksossa ”Viimeiset sanat”.

Matulasta tuli Gärtnerille elämäntyö, sillä hän esitti hahmoa 32 vuoden ajan. Suosittu näyttelijä poistui sarjasta, kun hän teki 300. jakson vuonna 2013 ja pääsi samana vuonna eläkkeelle 70-vuotiaana.

Yksityisetsivän työparia, asianajaja Lessingiä näytellyt Paul Frielinghaus jätti sarjan samaan aikaan kuin Gärtner.

Ykkönen uusii torstai-illoissa saksalaisen kulttisarjan kymmenen viimeistä jaksoa.

Ein Fall für zwei. Tuotanto: ZDF, Saksa, 2013. Jaksot on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2014 - 2015.

Jäähyväiset Matulalle

Kahden keikka, yle tv1
Kahden keikka, yle tv1 kahden keikka
Claus Theo Gärtnerin esittämä yksityisetsivä Josef Matula selvitti viimeisen rikoksen 18.1.2015 esitetyssä dramaattisessa jaksossa ”Viimeiset sanat”.

Elämäntyönä Matula

Matulasta tuli Gärtnerille elämäntyö, sillä hän esitti hahmoa 32 vuoden ajan. Josef Matula oli erilainen etsivä. Hän selvitti rikoksia 300 jaksossa tavalla, joka ei aina täyttänyt lain pykäliä. Vauhtia yksityisetsivän ja asianajajan seikkailuissa oli huomattavasti vanhoja poliisisarjoja enemmän.

Claus Theo Gärtner teki aluksi sopimuksen vain sadasta jaksosta, mutta sarjan suosio yllätti tekijät. Suosittu näyttelijä poistui sarjasta, kun hän teki 300. jakson vuonna 2013 ja pääsi samana vuonna eläkkeelle 70-vuotiaana. Gärtner lähti saksalaismedioiden mukaan kiertämään maailmaa asuntoautolla.

Lessing jätti myös sarjan

Matulan työnantaja vaihtui neljä kertaa. Aluksi oli Dr. Renz, sitten Dr. Franck ja Dr. Voss sekä vuodesta 2000 saakka Dr. Markus Lessing. Yksityisetsivän työparia, asianajaja Lessingiä näytellyt Paul Frielinghaus jätti sarjan samaan aikaan kuin Gärtner.

Kahden keikan aloitusjakso esitettiin ZDF:n televisiokanavalla 11. syyskuuta 1981. Kun ”Ein fall für Zwei” tuli ruutuun, hallitsi Saksan televisiota kaksi dekkarijättiläistä Derrick ja Vanha kettu. Suomessa sarjaa on esitetty aikaisemmin Yle TV2:lla vuodesta 1983 alkaen.

Kahden keikka – vaaralliset yhdessä

Saksalainen kulttisarja Kahden keikka (16) jatkaa, vaikka yksityisetsivä Josef Matulan ja asianajaja Markus Lessingin tiet erosivat.

Uudistetusta sarjasta on tehty Frankfurtissa neljä jaksoa uusilla roolihahmoilla. Meno on nyt vauhdikkaampaa ja luvassa on rajumpia otteita. Korkeamman ikärajan vuoksi TV1 esittää jaksot tiistai-iltaisin. Sarjalle on tulossa jatko-osia.

Vanhat kaverukset

Toinen sarjan päähenkilöistä on asianajajana työskentelevä, perheellinen Benjamin Hornberg (Antoine Monot). Apen omistamassa vakuutusfirmassa ei kaikki ehkä olekaan sitä miltä näyttää.

Hornbergia pyydetään edustamaan murhasta epäiltyä miestä nimeltä Leo Oswald (Wanja Mues). Miehet olivat parhaat ystävät 20 vuotta sitten, mutta sittemmin yhteys katkesi kokonaan. Leo Oswald lähti Etelä-Amerikkaan ja päätyi hieman epäilyttävälle alalle.

Wanja Mues on näytellyt pitkään saksalaisissa poliisisarjoissa, viimeksi Düsseldorfiin sijoittuvassa Stolbergissa komisario Nico Schreiberin roolissa.

Syntyykö tiimi?

Miksi Oswald turvautuu Hornbergin apuun vuosien jälkeen, ja haluaako tämä edes ottaa juttua hoitaakseen.

Tarinalla on kauaskantoiset seuraukset, ja sen myötä asianajaja joutuu arvioimaan koko elämänsä uudelleen. Tuleeko Hornbergista ja Oswaldista yhteen hiileen puhaltava tiimi?

Käsikirjoitus: Florian Öller. Ohjaus: Marcus Ulbricht.

Ein Fall für Zwei – Der Neue. Jaksojen saksankieliset nimet ovat Verhängnisvolle Freundschaft, Mörderisches Vertrauen, Gefahr hinter Gitern ja Tödliche Vergangenheit. Tuotanto: ZDF, Saksa, 2014.

Muualla verkossa:
Ein Fall für Zwei (ZDF)