Hyppää pääsisältöön

Tietovuotaja Snowdenista tehdään elokuva

Ohjaaja Oliver Stone tekee elokuvan tietovuotaja Edward Snowdenista.

Edward Snowden, NSA-vuotaja. // Kuva: Reuters

Ohjaaja Oliver Stone käsikirjoittaa ja ohjaa elokuvan tietovuotaja Edward Snowdenista, brittilehti The Guardian kertoi maanantaina. Elokuva perustuu The Guardianin toimittajan Luke Hardingin kirjaan The Snowden Files.

- Tämä on yksi aikamme hienoimmista tarinoista. Todellinen haaste. Olen iloinen, että The Guardian tekee yhteistyötä kanssamme, Stone sanoo tiedotteessa.

Stonen hanke on toinen tekeillä oleva korkean profiilin Snowden-elokuva. Aiemmin Sony Pictures osti elokuvaoikeudet NSA-paljastuksista kirjoittaneen toimittaja Glenn Greenwaldin kirjaan No Place To Hide. Ohjaaja Oliver Stone tunnetaan muun muassa elokuvista Platoon, Wall Street ja JFK.

Edward Snowden vuoti tiedot Yhdysvaltain turvallisuusviraston NSA:n laajamittaisista tarkkailuohjelmista tiedotusvälineille viime vuoden kesäkuussa. Snowdenin väliaikainen oleskelulupa Venäjällä umpeutuu elokuussa.

Lue lisää aiheesta Yle Uutisten sivuilta.

Lähteet: The Guardian, Yle Uutiset