Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Koodauksen MM pääkuva

Albrecht Schmidt, Drowsy

Albrecht Schmidt, eli yhden miehen joukkue Drowsy, on kotoisin Saksan Dresdenistä.

Koodauksen MM-kisoihin osallistunut Schmidt pohtii haastattelussaan muun muassa ohjelmoinnin kasvavaa merkitystä. ”Se, että oppii ymmärtämään edes hieman sitä, mitä tietokoneet tekevät, on nykyisin yhtä tärkeää kuin perusmatematiikan hallitseminen”, hän sanoo.

Koodauksen MM-kilpailuissa jokaisen joukkueen tehtävänä on ollut ohjelmoida tekoäly virtuaalista autopeliä varten. Alkukarsintoihin osallistui yli 2500 joukkuetta 92 eri maasta, mutta tuhansista joukkueista vain kahdeksan jatkaa 10. kesäkuuta Helsingissä ajettavaan finaaliin.

Minisarja kertoo Hello World Open 2014 -yhteisön koodaajista, heidän ajatuksistaan ja taustoistaan.