Hyppää pääsisältöön

Hotelli Adlon – elämää suurempi tarina

Hotelli Adlon - elämää suurempi tarina, yle tv1
Itse Josephine Baker (Ligia Manuela Lewis) säväytti rohkeilla esityksillään maailmankuulussa hotellissa. Hotelli Adlon - elämää suurempi tarina, yle tv1 hotelli adlon - elämää suurempi tarina

Uusinta Yle Teema 6.8.2016 alkaen lauantaisin noin klo 16 ja tiistaisin klo 23 jälkeen
Yle Areenassa 14 päivää

Varakkaan siirtomaakauppiaan Gustaf Schadtin perheeseen syntyy uusi tytär vuonna 1904. Sonjan nuorta elämää varjostaa salaisuus, jota on piiloteltu koko maailmalta häpeän pelossa.

Kauppias Schadtin ystävällä, Adlonin suvun päämiehellä oli suuruudenhullulta vaikuttava unelma: rakentaa keisarilliseen Berliiniin, paraatipaikalle, kaupungin arvon mukainen ja samalla maailman upein hotelli.

Hotelli kohtaa Saksan historian

Ovela ja jääräpäinen liikemies onnistuu pyrkimyksissään ja ennennäkemättömän upea hotelli Adlon näkee päivänvalon.

Lorenz Adlonin unelma toteutuu: Berliinin Brandenburgin portin viereen kohonneesta hotellista tulee valtavan suosittu, ja sen arvo säilyy vuosikymmenestä toiseen, vaikkei sekään selviä ilman vaurioita kahdesta sodasta ja maata ravistelevasta kansallissosialismista.

Saksalaiskatsojien suosikkisarja

Adlonin ja Schadtin perheiden elämänkohtaloihin sisältyy suurta rakkautta, katkeria menetyksiä, pohjatonta kaipuuta ja sitkeyttä, joka vie läpi harmaan kiven.

Ennätysmäiset katsojaluvut kotimaassaan saavuttanut saksalainen minisarja Hotelli Adlon (12) (Das Adlon – Eine Familiensaga) kertoo kuuluisan hotellin syntyvaiheista ja kahden toisiinsa läheisesti kytkeytyvän perheen kohtaloista lähes sadan vuoden aikana, neljän eri sukupolven kautta.

Pääosissa: Josefine Preuss, Heino Ferch, Marie Bäumer, Burghart Klaussner, Sunnyi Melles, Thomas Thieme, Wotan Wilke Möhring, Katharina Wackernagel. Ohjaus: Uli Edel. Käsikirjoitus: Rodica Döhnert. Tuotanto: ZDF, Beta, Saksa ja ORF, Itävalta, 2012.

Kommentit