Hyppää pääsisältöön

Liian köyhä – Michael Jacksonille ei myyty iPhonea

Monien joukossa myös Popin Kuningas Michael Jackson halusi ostaa Applen ensimmäisen iPhonen vuonna 2007. Jacksonin taloudellinen tilanne oli kuitenkin niin heikko, että puhelin jouduttiin ottamaan hänen henkivartijansa nimiin.

Michael Jackson // Kuva: http://www.michaeljackson.com

Michael Jacksonin henkivartijat Bill Whitfield ja Javon Beard julkaisivat tuoreeltaan MJ:n viimeisistä elinvuosista kertovan teoksen Remember the Time: Protecting Michael Jackson In His Final Days. Kirjassa kerrotaan Popin Kuninkaan surkeaksi kääntyneestä rahatilanteesta 2000-luvun alussa. Rahaongelmiensa vuoksi tähtiartisti joutui muun muassa luopumaan omistamastaan Neverland Ranch -kartanostaan.

Kaiken huippu koettiin vuonna 2007, kun Applen juuri julkaisema ensimmäinen iPhone tuli myyntiin. Jackson pyysi henkivartija Whitfieldia hankkimaan älypuhelimen artistille itselleen. Kahden ja puolen tunnin jonottamisen jälkeen jälleenmyyjä AT&T ei kuitenkaan suostunut Jacksonin sosiaalitunnuksen saatuaan laittamaan puhelinta artistin nimiin ilman 1 500 dollarin etumaksua. Lopulta Whitfield joutui ottamaan Jacksonin puhelimen omiin nimiinsä, jotta ei joutuisi palaamaan tyhjin käsin.

Myöhemmin Jackson halusi iPhonen myös äidilleen. Tämäkin älypuhelin jouduttiin ottamaan henkivartija Whitfieldin nimiin. Myöhemmin puhelimet ja liittymät siirrettiin kuitenkin The King of Popin nimiin. Vaihdos johti siihen, että liittymämaksut menivät ulosottoon.

- Laskut nousivat lähes 2000 dollariin, jonka jälkeen liittymät suljettiin, Whitfield kertoo.