Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Koodauksen MM pääkuva

Piotr Żurkowski, Need for C

”Ideaa voi lähteä toteuttamaan heti, eikä sitä varten tarvitse muuta kuin tietokoneen ja muistilehtiön.”

Puolalaisen opiskelijan Piotr Żurkowskin mielestä koodauksessa hienointa on ensinnäkin loputtomat mahdollisuudet, joita se tuo ja toisiksi matala kynnys, joka keksintöjen toteuttamisessa on. Kostrzynin kaupungista koodauksen MM-kisojen finaaliin selviytyneessä Need for C -joukkueessa kilpailee Piotrin lisäksi hänen veljensä Tomasz Żurkowski ja yliopistossa opettajana työskentelevä Wojciech Jaśkowski.

Koodauksen ensimmäiset maailmanmestaruuskisat ajetaan virtuaalisen autopelin muodossa. Kilpailun alkukarsintoihin osallistui yli 2500 joukkuetta 92 eri maasta.

Kahdeksan joukkuetta, Puolan Need for C mukaan lukien, kilpailee Helsingissä maailman parhaan koodarin tittelistä 10. kesäkuuta. Minisarja kertoo Hello World Open 2014 -yhteisön koodaajista, heidän ajatuksistaan ja taustoistaan.