Hyppää pääsisältöön

28.6. Teemalauantai: Kaikki Almodóvarista

Pedro Almodóvar ohjaa Antonia San Juania elokuvassa Kaikki äidistäni.
Pedro Almodóvar ohjaa Antonia San Juania. Pedro Almodóvar ohjaa Antonia San Juania elokuvassa Kaikki äidistäni. Teemalauantai,teeman elokuvat

Pedro Almodóvarin elokuva päättää ylväästi Pride-viikon 28.6. kello 21.

Teeman Pride-viikon päättää syväluotaus sukupuolisuuden moninaisuutta syvästi ymmärtävän Pedro Almodóvarin parhaisiin kuuluvaan elokuvaan Kaikki äidistäni. Rakkautta, kuolemaa ja seksuaalisuutta tutkiva melodraama on kunnianosoitus paitsi naisille ylipäätään myös aivan erityisesti naisnäyttelijöille.

Almodóvar omisti elokuvansa "kaikille näyttelijöille, jotka ovat näytelleet näyttelijöitä. Kaikille naisille jotka näyttelevät. Miehille jotka näyttelevät naisia. Kaikille jotka haluavat tulla äidiksi. Äidilleni." Muun muassa elokuville Kaikki Eevasta, Viettelyksen vaunu ja Ensi-ilta kauniisti kunniaa tekevä Kaikki äidistäni voitti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin vuonna 2000.

Elokuva kertoo neljästä rajojaan rikkovasta naisesta, jotka maailman mielettömässä pyörityksessä löytävät tukea toisistaan. Erilaisissa naisrooleissa nunnasta ja näyttelijästä prostituoituun ja sairaanhoitajaan ovat Cecilia Roth, Penélope Cruz, Marisa Paredes ja Antonia San Juan.

Elokuvan jälkeen nähdään uusi dokumentti Olipa kerran... Kaikki äidistäni, jossa haastateltavina ovat muun muassa Penélope Cruz, Cecilia Roth ja Pedro Almodóvar itse.

  • Kaikki äidistäni (Todo sobre mi madre), Espanja 1999. Ohjaus Pedro Almodóvar. Pääosissa Cecilia Roth, Penélope Cruz, Marisa Paredes ja Antonia San Juan. (12)
  • Olipa kerran… Kaikki äidistäni (Il etait une fois… Tout sur ma mère), Ranska 2012. Tv-dokumentti, ohjaus Antoine de Gaudemar.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa