Hyppää pääsisältöön

All You Need Is Klaus

Muusikko ja taiteilija Klaus Voormann.
Muusikko ja taiteilija Klaus Voormann. Kuva: Muusikko ja taiteilija Klaus Voormann. Yle kuvapalvelu. klaus voormann

Dokumenttielokuva Klaus Voormannista, Beatlesista ja ystävyydestä.

All You Need Is Klaus on dokumenttielokuva saksalaisesta muusikosta, taiteilijasta ja tuottajasta Klaus Voormannista sekä maanläheinen ylistyslaulu ystävyydelle, taiteelle ja rockin kulta-ajalle.

Klaus Voormann tunnetaan parhaiten yhteistyöstään The Beatlesin kanssa. Beatlesin Revolver-albumin kannen suunnitellut basisti on kuitenkin ehtinyt tehdä paljon muutakin. Jörg Bundschuh'n ohjaamassa pitkässä dokumenttielokuvassa Voormannista kertovat myös tämän monet muusikkoystävät.

Klaus Voormannin ja Beatlesin tiet kohtasivat vuonna 1960 Hampurissa. Siitä alkoi nelikon ja Voormannin elinikäinen ystävyys. Voormann oli myös yhtyeen tyyliesikuva: hän on se alkuperäinen beatletukka. Vuonna 1963 Voormann muutti svengaavaan Lontooseen, ja "yhtäkkiä olin mukana musiikkibisneksessä". Voorman muun muassa suunnitteli Revolver-levyn kannen ja toimi Manfred Mann Bandin basistina. Beatlesin hajottua hän soitti John Lennonin, Ringo Starrin ja George Harrisonin useimmilla soololevyillä.

Dokumentissa tavataan Voormannin ystäviä ja työtovereita vuosien varrelta, muun muassa Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrisonin leski Olivia Harrison, Randy Newman, Carly Simon, Dr. John, Van Dyke Parks, Richard Perry ja Twiggy.

Dokumenttielokuvan Suomen-ensi-ilta oli Teemalla maaliskuussa 2012.

 • All You Need Is Klaus, Saksa 2011. Dokumenttielokuva, ohjaus Jörg Bundschuh.
Hamburg Days - Klaus Voormannin maalaus. Yle kuvapalvelu.
Hamburg Days - Klaus Voormannin maalaus. Yle kuvapalvelu. Kuva: Hamburg Days - Klaus Voormannin maalaus. Yle kuvapalvelu. all you need is klaus

Lisää aiheesta yle.fi/musiikin sivuilla.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema