Hyppää pääsisältöön

American Vagabond

Elokuva kotoaan karkotetuista amerikkalaisista homoseksuaalinuorista, jotka pakenevat vanhempiaan luvattuun kaupunkiin, San Franciscoon, mutta päätyvät ihmisvarjoiksi.

Dokumenttielokuva amerikkalaisista homonuorista, jotka karkaavat kotoaan luvattuun kaupunkiin, San Fransiscoon. Homomekka osoittautuu liian kalliiksi, ja työhaku on vaikeaa. Vapaamielinen kaupunki ei olekaan ”homojen luvattu maa”, jossa elämä olisi helppoa ja turvallista.

Pojat päätyvät kadulle muiden kotinsa jättäneiden queer-nuorten pariin, joista monella on samankaltainen tarina: isä ei ole sietänyt poikansa homoutta ja äiti on paheksunut lastaan uskonnollisista syistä.

Henkensä pitimiksi pojat yöpyvät milloin missäkin, kerjäävät ja jopa myyvät itseään, mutta lopulta edessä on paluu kotiin, jossa odottava todellisuus on vieläkin kurjempaa.

Dokumentti on osa Ylen kanavien Pride-teemaa, joka jatkuu koko viikon Yle Teemalla, Yle Puheella, Ylen Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

 • American Vagabond (12) Ohjaus, käsikirjoitus: Susanna Helke. Tuotanto: For Real Productions.

"Se ei ole leikin asia, että ruvetaan suvaitsemaan leppoisaa vinoilua." Susanna Helke oli haastateltavana Yle Puheen iltapäivässä 25.6.2014.

Ykkösen Aamu-tv haastatteli dokumentaristia marraskuussa 2012.

Kommentit
 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema