Hyppää pääsisältöön

Conchita - Itävallan kuningatar

Euroviisujen myötä Conchita Wurstista on tullut vapauden, avoimuuden ja suvaitsevaisuuden symboli. Miten itävaltalaiset, Conchitan kotikyläläiset ja perhe suhtautuvat parrakkaaseen naisartistiin?

Eurovision laulukilpailun vuonna 2014 Rise Like a Phoenix -kappaleellaan voittanut Conchita Wurst julistautui voittonsa jälkeen suvaitsevaisuuden lähettilääksi. "Unelmani on toteutunut! Tämä (voitto) ei ole vain minulle, vaan kaikille, jotka uskovat rakkauteen, vapauteen ja suvaitsevaisuuteen", voittaja kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Kuka on Conchita Wurst, Euroviisujen 2014 voittaja ja miten itävaltalaiset suhtautuvat häneen.

Reportaasi on osa Ylen kanavien Pride-teemaa, joka jatkuu koko viikon Yle Teemalla, Yle Puheella, Ylen Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

 • Conchita - Itävallan kuningatar (Itävalta, 2014)
Kommentit
 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema