Hyppää pääsisältöön

Homomiesten maailma

Homomiesten maailma.
Homomiesten maailma. Kuva: Homomiesten maailma. DR. homomiesten maailma

Tanskalaissarjan kussakin jaksossa pohditaan poikkeavatko homomiehet sittenkään niin paljon heteroista. Dokumenttisarja on osa Ylen kanavien Pride-teemaa, joka jatkuu koko 23.6. alkavan viikon Yle Teemalla, Yle Puheella, Ylen Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

Tiesitkö, että homomiehet pitävät lähetyssaarnaaja-asennosta jopa enemmän kuin heteromiehet?

Homomiehistä suuri osa on sitä mieltä, että median heistä antama julkisuuskuva on harhaanjohtava. Ovatko stereotypiat pinnalla, kun Christian ja Raz valmistautuvat kauneusmessuille? Homomiehistä 57 % on joutunut tilanteeseen, jossa heitä on haukuttu homoiksi. Mutta kuinka on Michaelin laita, joka on sekä homoseksuaali että muslimi? Jo pukeutuminenkin voi johtaa syrjintään.

Tiesitkö, että on olemassa homojoogaa ja vain homoille tarkoitettuja hotelleja? Millaisia homoyhteisöjä maailmalta löytyy? Ohjelmassa Tutustutaan muun muassa Antwerpenin Outgames-festivaaliin.

Vain prosentti tanskalaisista homomiehistä pitää itseään feminiinisenä. Tänään tapaamme Christianin, joka valmistautuu Tanskan Dragqueen-kisaan sekä identtiset kaksoset, Madsin ja Jonin.

11 % homomiehistä on menettänyt yhteyden yhteen tai useampaan perheenjäseneensä, sen jälkeen kun he ovat tunnustautuneet homoiksi. Caspian on joutunut tulemaan kaapista ulos peräti kolme kertaa. Monet miesparit välttelevät suutelemista kadulla ja monille se aiheuttaakin epäröintiä. Tapaamme myös Pallen, joka kätki homoseksuaalisuutensa vaimoltaan, kunnes tämä paljasti hänet.

Homomiehistä 14 prosentilla on lapsia ja usein äitinä on heteroseksuaalinen nainen. Tapaamme Kajn ja Kasperin, jotka etsivät äitiä lapselleen, sekä Poulin, jolle ura on lapsia tärkeämpi.

Tanskalainen dokumenttisarja on osa Ylen kanavien Pride-teemaa, joka jatkuu koko viikon Yle Teemalla, Yle Puheella, Ylen Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Homomiesten maailma (7) (BoesseStudier, DR) Tanska, 2013. Ohjaaja: Katrine Marie Seidelin
Kommentit

Yle Teema