Hyppää pääsisältöön

Kesäkino: Elma ja Liisa

Elma ja Liisa. Yle Kuvapalvelu.
Elma ja Liisa. Yle Kuvapalvelu. Kuva: Elma ja Liisa. Yle Kuvapalvelu. elma ja liisa,Teeman Kesäkino

Teeman Kesäkinossa vietetään temaattisia elokuvailtoja suomalaisten naisten seurassa. Kesän kolmannen illan väljänä teemana on muutoksen kohtaaminen. Elokuvat ovat Kohtaamisia, Punatukka sekä Elma ja Liisa.

Pamela Tolan ja Pihla Viitalan ohjaama, käsikirjoittama, puvustama, somistama, meikkaama, ja roolittama Elma ja Liisa on kepeän kesäinen nuorten naisten kasvutarina. Kuten tämän nelikymmenminuuttisen elokuvan nimi antaa ymmärtää, on kyseessä myös kunnianosoitus Ridley Scottin ohjaamalle elokuvaklassikolle Thelma ja Louise (1991).

Elma ja Liisa kohtaavat toisensa eräänä kesänä vuosien eron jälkeen. Naiset lähtevät yhteiselle automatkalle halki Suomen. Matkan varrella he harrastelevat pienimuotoista rötöstelyä kasaten autoonsa mitä erilaisimpia turhakkeita kuten mallinukkeja ja käkikelloja. Rötökset muuttuvat koko ajan vakavammiksi. Lopulta molemmat joutuvat kysymään itseltään, mitä he oikeastaan ovat tekemässä ja minne elämäänsä viemässä.

Lauantaina 19.7. klo 23.45

  • Elma ja Liisa, Suomi 2011. Ohjaus Pamela Tola, Pihla Viitala. Näyttelijät Pamela Tola, Pihla Viitala, Kasimir Baltzar, Anita Salonen, Mikko Leppilampi, Juha Veijonen, Anneli Sauli, Elina Knihtilä, Tommi Korpela. (11)

Teeman Kesäkinossa vietetään temaattisia elokuvailtoja suomalaisten naisten seurassa. Kesän kolmannen illan väljänä teemana on muutoksen kohtaaminen. Elokuvat ovat Kohtaamisia, Punatukka sekä Elma ja Liisa. Illan aluksi nähdään Kohtaamisia-elokuvan ohjaajan Saara Cantellin haastattelu. Lauantaina 19.7. klo 21.00 alkaen.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa