Hyppää pääsisältöön

Kun nainen rakastaa naista

Kun nainen rakastaa naista.
Kun nainen rakastaa naista. Kuva: Kun nainen rakastaa naista (Homolesbians, DR) kun nainen rakastaa naista

Millaista on elää lesbona Tanskassa? Tanskan yleisradion DR:n neliosainen dokumenttisarja seuraa muun muassa perheellisen lesboparin arkea ja Kööpenhaminan lesboyhteisön aktiivista yöelämää. Sarjassa mietitään myös näkyykö lesbous ulospäin ja nähdään kuinka 22-vuotias Anne Sofie valmistautuu tulemaan ulos kaapista.

Avausjaksossa keskitytään tilanteeseen, jolloin läheisille on kerrottava lesboudesta. 22-vuotias Anne Sofie valmistautuu huolella suureen hetkeen. Kakkosjaksossa tutustutaan Kööpenhaminan pieneen, mutta aktiiviseen lesboyhteisöön, jossa estoistaan on helppo irtautua. Harvalukuisesssa yhteisössä ei kuitenkaan vältytä juoruilulta.

Kolmosjaksossa mietitään voiko ulkonäön perusteella päätellä, onko joku lesbo. Belle ja Padde eivät olemuksellaan ja käytöksellään jätä arvailuille varaa, mutta Signe joutuu usein torjumaan miesten lähentely-yrityksiä. Viimeisessä jaksossa tutustumme perheisiin, jossa on äiti, äiti ja lapsia. Bettina ja Mette etsivät spermanluovuttajaa saadakseen toisen lapsen. Erotapauksissa perheeseen voi tulla uusi äiti - tai isä.

Dokumenttisarja esitettiin edellisen kerran Yle Teemalla kesäkuussa 2014, osana Ylen kanavien Pride-teemaa.

Osa 1: Kaapista ulos
Osa 2: Millaista on lesbojen yöelämä Tanskassa?
Osa 3: Voiko ulkonäön perusteella päätellä, onko joku lesbo?
Osa 4: Perheenmuodostus

 • Kun nainen rakastaa naista (Homolesbians, DR) Tanska, 2013

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Lapset aikuisten maailmassa – Teeman elokuvia joulukuussa

  Lapset avaavat näkökulmia maailman nurinkurisuuteen.

  Joulukuussa ja tammikuussa Teeman Kino Klassikko ja perjantain Kino esittävät vanhoja ja uusia elokuvia ajattomasta aiheesta. Lapset avaavat aina palkitsevan näkökulman aikuisten maailmaan ja sen nurinkurisuuteen ja epäkohtiin, koulukiusaamisesta maailmansotiin.

 • Teeman joulun lahjapaketit 2019

  Elokuvia, musiikkia, sarjoja, magiaa.

  Teeman jouluun kuuluvat lahjapaketit, joka päivä aatosta loppiaiseen klo 12! Elokuvia, musiikkia, sarjoja, magiaa.

 • 70 vuotta suljettu ovi aukesi

  Dokumenttielokuva avaa oven Jugoslavian historiaan.

  Mila Turajlić valottaa dokumentissaan Jugoslavian historiaa oman perheensä kautta.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa