Hyppää pääsisältöön

Makupalojen keittopäivä

Makupalojen Timo Nykyrillä ja Janne Pekkalalla oli vuonna 2001 keittopäivä. Tällä kertaa kaksikon padoissa syntyi tomaattijuureskeitto sekä kukkakaali-kylmäsavukeitto. Lisukkeeksi tarjottiin ruisleivästä tehtyjä rapeita leipätikkuja, sekä maalaispatonkia.

Kokkikaksikko valmistaa keitot aidoista raaka-aineista. Vihannesten pilkkominen, freesaus ja muut keittojen tekovaiheet etenevät sujuvasti leppoisan jutustelun ja vitsin heiton lomassa.

”Meinasin sanoo, että tää on selvää pässinlihaa, mutta täähän olikin poronlihaa”, naureskelee Nykyri.

Lisukkeita ei lähdetä leipomaan itse, mutta kaupan ruisleivästä syntyy rapeita leipätikkuja ja maalaispatonkia tuunataan itse tehdyllä pestolla.

Lopputuloksena syntyy punaista tomaattijuureskeittoa ja ryynimäistä kukkakaali-kylmäsavukeittoa, kahdella erilaisella leipälisukkeella.

”Hyvät ruuat tuli tällä kertaa. Tällaista keittotyylistä lähestymistä välillä”, toteaa Pekkala vielä lopuksi.

Kotikokit voivat kätevästi napata reseptit talteen lopun kertauksesta.

Teksti: Pasi Lehtola

Tietolaatikko

Makupalat oli ruokaohjelma, jota esitettiin Ylellä vuosina 1997-2005

Kukkakaali-kylmäsavukeitto:

kukkakaalia
sipulia
voita
vettä
mustapippuria
kylmäsavulihaa
ruokakermaa
persilijaa
suolaa

Tomaattijuureskeitto:

tomaattimurskaa, oliiviöljyä, sipulia, juustokuminaa, tomaattipuretta, perunaa, purjoa, lanttua, porkkanaa, varsiselleriä, punajuurta, vettä suolaa, korianteria