Hyppää pääsisältöön

Poliisin huumepomo Aarnion kujanjuoksu

Helsingin poliisin huumerikosyksikön päällikkö, rikosylikomisario Jari Aarnio on istunut yli puoli vuotta tutkintavankeudessa. Rikosnimikkeistä vakavimmat ovat epäilyt törkeistä huumausainerikoksista ja törkeästä lahjuksen ottamisesta.

Aarnio-tutkinnassa on tullut esiin useita yllätyksiä. Yksi niistä ovat Aarnion yhteydet vaarallisen United Brotherhood -jengin johtoon, MOT-ohjelma kertoi maanantaina.

Aarnion julkisuudessa aiemmin esittämät vähättelevät puheet liivijengien merkityksestä kansalaisten turvallisuudelle ovat saaneet nyt uuden merkityksen. Aarnio itse ja UB-pomo ovat epäiltynä samoista huumausainerikoksista.

Huumausainerikosten lisäksi Aarnio-tutkintojen keskiössä ovat Aarnion ja UB-jengipomon yhteydet tarkkailulaitteita viranomaisille valmistavaan Trevoc-yhtiöön.

MOT käy läpi myös muutamia Helsingin poliisin huumetutkintoja, jotka ovat herättäneet epäilyksiä tietolähteiden suojelusta. Helsingin poliisilaitos ei ole rekisteröinyt ensimmäistäkään tietolähdettä poliisin valtakunnalliseen rekisteriin.

Haastatellut

  • Jukka Haavisto, tutkinnanjohtaja, kihlakunnan syyttäjä
  • Mikko Paatero, poliisiylijohtaja
  • Juha Hakola, tiedotusjohtaja, Helsingin poliisilaitos
  • Ivo Kolk, tiedustelupäällikkö, Viron keskusrikospoliisi
  • KRP:n entinen tietolähde

MOT: Aarnion veljeskunta
Ma 9.6. klo 20, Yle TV1

Yle uutiset 5.6.2014

Kommentit