Hyppää pääsisältöön

Stephen Fry homofobian jäljillä

Stephen Fry homofobian jäljillä.
Stephen Fry homofobian jäljillä. Kuva: Stephen Fry homofobian jäljillä. Ylen kuvapalvelu. teeman pride-viikko

Millaista on olla homo eri puolilla maailmaa? Stephen Fry tapaa maailman homoja ja homofoobikkoja ja yrittää ymmärtää, miksi kahden aikuisen välinen rakkaus on niin pelottava asia.

Homoudesta tuomitaan yhä kuolemaan monissa maailman maissa. Fry haluaa tietää, miten homofobian lietsojat puolustavat mielipiteitään ja oikeuttaan tuomita homoja. Hän osallistuu suosittuun radioshow’hun, jossa hän väittelee vaikutusvaltaisen homojen vihaajan kanssa suorassa lähetyksessä, ja jopa kohtelias herrasmies Fry tulistuu ugandalaisen pöyristyttävistä väitteistä.

Fry tapaa myös lesbonaisen, joka raiskattiin seksuaalisen suuntauksensa takia. Ugandassa raiskataan lesboja, koska ajatellaan, että siten nainen voidaan ”parantaa” lesboudestaan. Traumaattisen kokemuksen lisäksi nainen tuli raskaaksi ja sai raiskaajaltaan hiv:n.

Stephen Fry tutustuu jakson lopussa losangelesilaiseen mieheen, joka eheyttää homoja heteroiksi sopivaa rahasummaa vastaan, ja erään hänen entisen asiakkaansa, jonka kohdalla eheytys ei tuottanut tuloksia. Seuraavassa jaksossa Fry käy mm. Venäjällä, jossa homojen syrjintä on voimistunut.

Kaksiosainen dokumentti nähtiin kesällä 2014 osana Ylen kanavien Pride-teemaa,

  • Stephen Fry homofobian jäljillä (Stephen Fry: Out there) Iso-Britannia, 2013
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa