Hyppää pääsisältöön

Teemalauantai: Juhannustanssit

Yyterin twist soi Helsingin Hietarannassa elokuvassa Lauantaileikit (1963)
Lauantaileikit (1963) – Yyterin twist soi Hietarannassa Yyterin twist soi Helsingin Hietarannassa elokuvassa Lauantaileikit (1963) Teemalauantai,lauantaileikit

Seitsemän tuntia iskelmäelokuvia juhannuslauantaina 21.6.2014 kello 21.00–3.45!

Hei mennään tanssimaan kun kutsuen kuohuu pyörteet sävelten! Juhannuslauantaita vietetään iki-ihanan kotimaisen iskelmäelokuvakimaran tahdissa. Melkein seitsemän tuntia kestävässä yöttömän yön musiikkipaketissa esitetään viisi elokuvaa, joissa esiintyvät 1950–60-lukujen vaihteen kirkkaimmat iskelmätähdet Laila Kinnusesta ja Eino Grönistä Brita Koivuseen ja Olavi Virtaan.

21.00 Lauantaileikit (1963)
Maunu Kurkvaaran ohjaamassa kepeässä uuden aallon iskelmäelokuvassa liikutaan kesäisessä Helsingissä ajan suurimpien listahittien tahdissa. Esiintyjät Eino Grön, Laila Kinnunen, Reijo Taipale, Ann-Christine, Hilkka Kotamäki ja Four Cats.
Lue musiikkitoimittaja Josper Knutasin elokuvaesittely

22.05 Toivelauluja (1961)
Kädestä käteen kiertävän lauluvihkosen yhdistämä iskelmäkimara. Ohjaus Ville Salminen. Pääosissa Pirkko Mannola, Esko Salminen, Leif Wager, Leni Katajakoski, Eino Grön, Annikki Tähti, Tapio Rautavaara ja Ossi Runne.

23.20 Tähtisumua (1961)
Tunnetut taiteilijat esittävät aikakauden suosituimpia iskelmiä. Ohjaus Aarne Tarkas. Pääosissa Pirkko Mannola, Esko Salminen, Leo Jokela, Marja Eskola ja Elina Salo.

0.45 Iskelmäketju (1959)
Komediallinen musiikkielokuva, jossa Iskelmä Oy:n johtajaa työllistävät niin toiveikkaat nuoret laulajat kuin vanhat konkaritkin. Ohjaus Hannes Häyrinen. Pääosissa Lasse Liemola, Pirkko Mannola ja Hannes Häyrinen.

2.10 Suuri sävelparaati (1959)
Iskusäveliä pullollaan oleva musiikkielokuva seurojentalon juhlista ja juhlan ohjelmanumeroiden kenraaliharjoituksesta. Ohjaus Jack Witikka. Mukana Reino Helismaa, Eemeli, Brita Koivunen, Olavi Virta ja Annikki Tähti.

HUOM! Kaikki muut elokuvat paitsi Lauantaileikit uusitaan sunnuntain iltapäiväohjelmistossa 22.6. kello 12.20 alkaen.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa