Hyppää pääsisältöön

Foylen sota

Foylen sota, yle tv1
Christopher Foyle (Michael Kitchen, kesk.) ratkoo rikoksia apulaistensa Samantha Stewartin (Honeysuckle Weeks) ja Paul Milnerin (Anthony Howell) kanssa. Foylen sota, yle tv1 foylen sota

TV1 sunnuntaisin 22.6. - 6.7.2014 klo 22.05 - 23.40 (6. tuotantokausi)
TV1 sunnuntaisin 13.7. - 27.7.2014 klo 21.55 - 23.30 (7. tuotantokausi)
Yle Areenassa 7 päivää

Toinen maailmansota raivoaa mantereella ja sen kaiut kantautuvat kanaalin yli. Harvasanainen rikosylitarkastaja Christopher Foyle käy Englannin etelärannikolla yhdenmiehen sotaa rikollisuutta vastaan.

Foylen mieli paloi päästä sotatantereille, jonne hän joutui lähettämään oman poikansa. Taitava poliisi haluttiin pitää kotirintamalla poliisivoimia johtamassa. Niinpä Foyle jäi johtamaan Hastingsin poliisivoimia yhdessä nuorien apulaistensa Samantha Stewartin ja Paul Milnerin kanssa.

Pitkittyvän sodan lieveilmiöt alkavat tuntua raskaina, niinpä Foyle törmää tutkimuksissaan tavanomaisen rikollisuuden lisäksi vehkeilyyn ja salailuun, jopa liittoutuneiden välissä arkaluontoisissa suhteissa.

Foylen sota -sarjasta (12) (Foyle's War) nähdään uusintana kuudes ja seitsemäs tuotantokausi. Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 1944 - 45. Sarjan kahdeksas ja yhdeksäs tuotantokausi on tulossa TV1:lle alkuvuodesta 2016.

Sarjan on käsikirjoittanut Anthony Horowitz, joka on kuulunut muun muassa sarjojen Hercule Poirot, Midsomerin murhat ja Murha mielessä tekijäkaartiin. Pääosissa nähdään Michael Kitchen, Anthony Howell, Honeysuckle Weeks ja Julian Ovenden.

Tuotanto: Greenlit Productions, Britannia 2008-10.

Nyt uusittavat jaksot on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2011.

Kommentit