Hyppää pääsisältöön

Scott & Bailey – Manchesterin murharyhmän voimakaksikko

Scott & Bailey, yle tv1
Rankka työ yhdistää Janet Scottia (Lesley Sharp, oik.) ja Rachel Baileyta (Suranne Jones). Scott & Bailey, yle tv1 Kuva: © Red Production Co Ltd / ITV plc scott & bailey

TV1 lauantaisin 12.9. - 17.10.2020 klo 19.40 - 20.30 (1. kausi), 24.10. - 12.12. (2. kausi), Areenassa

Manchesterin poliisipiirin murharyhmässä työskentelee kaksi juurevaa etsivää, poliisikonstaapelit Janet Scott (Lesley Sharp) ja Rachel Bailey (Suranne Jones).

Pohjimmiltaan Scott ja Bailey ovat hyvin erilaisia, mutta henkisesti raskaan ja vaativan työn kautta heistä on tullut jonkinasteisia ystäviä.

Ykkönen esittää uusintana brittiläisen dekkarisarjan Scott & Bailey (12) ensimmäisen ja toisen tuotantokauden.

Äiti ja kuumakalle

Kummankin naisen omat elämänvaiheet vaikuttivat aikanaan siihen, että heistä tuli poliiseja.

Yhteistyökykyisempi, nelikymppinen Janet Scott on naimisissa ja kahden teinitytön äiti. Hänen motiivinsa valmistua poliisiksi oli traumaattinen menetys nuoruusvuosina, joka jäi kaivelemaan.

Naisista nuorempi Rachel Bailey on kuumakalle, joka ajelehtii edelleen epämääräisissä miessuhteissa.

Suhdesotkusta ristiriitoja

Rachelin tuorein suhde johtaa naiset keskelle ammatillisia ja henkilökohtaisia ristiriitoja. Samalla naisten pitäisi hoitaa kotia ja suoriutua päivittäisestä poliisityöstä sekä kohdata karskeja sarjamurhaajia.

Draamasarjan on käsikirjoittanut Bafta-palkittu Sally Wainwright, jonka kynästä ovat lähtöisin suosikkisarjat Happy Valley, varjojen laakso ja Viimeinen tango Halifaxissa.

Scott and Bailey. Ohjaus: Sarah Pia Anderson, Syd Macartney ja Benjamin Caron. Tuotanto: Red Production, ITV 2011. Sarjan kaksi kautta on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2014.

Keskustele