Hyppää pääsisältöön

Tv-tähdet kertovat suosikkinsa Jalkapallon MM-kisoissa

Jalkapallon MM-kisojen logo, Brasilia 2014
Jalkapallon MM-kisojen logo, Brasilia 2014 Kuva: Fifa jalkapallon mm-kisat

Kakkonen esittää suorana jalkapallon MM-kisojen kaikki ottelut Brasiliasta 12.6. - 13.7.2014. Mutta mitä joukkueita ja pelaajia TV2:n omat tähdet kannattavat tai symppaavat kisoissa? Vastaajina Docventuresin Riku ja Tunna, Kimmon Jussi Vatanen, Latelan Lauri "Amerikan Late" Huttunen, Naurun tasapainon Ilari Johansson, Pasilan Kari Hietalahti ja We Want Moren Kristiina Komulainen.

Riku Rantala ja Tunna Milonoff (Docventures):

Docventuresin Tunna Milonoff ja Riku Rantala
Jalkapalloa ei turhaan kutsuta vihreän veran shakiksi. Docventuresin Tunna Milonoff ja Riku Rantala Kuva: Yle/Risto Kuulasmaa docventures

- Docventures symppaa tietenkin Norsunluurannikkoa, joka tulee kisoihin kaikkein hankalimmista olosuhteista.

- YK:n inhimillisen kehityksen indeksillä mitattuna Norsunluurannikko sijoittuu maapallon surkeimpaan kahteenkymppiin, sijalle 168. Onkin hämmästyttävä saavutus, että lyhyen elämän, olemattoman koulutuksen ja erittäin heikon elintason noidankehästä onnistuu nousemaan maailman huippua edustavia urheilijoita. Jos joukkueen menestys tuo iloa ja lohtua yhteen Afrikan ja koko maailman köyhimmistä valtioista, Docventures juhlii jokaista "Norsujen" maalia.

- Joukkueen runko pelaa tosin maailman ammattilaissarjoissa, kirkkaimpina tähtinään Afrikan paras jalkapalloilija, Manchester Cityn keskikenttämies Yaya Toure, Liverpoolin pakki Kolo Toure ja joukkueen kapteeni, Galatasarayn veteraanihyökkääjä Didier Drogba. Docventures toivoo varaveskari Sylvain Gbohouon saavan paljon peliaikaa: mies on maajoukkueen ainoa jyrä, joka ponnistaa Norsunluurannikon omasta liigasta.

Docventuresin toinen kausi Kakkosella 3.9. alkaen.

Jussi Vatanen (Kimmo):

Kimmo-sarjan päähenkilö (Jussi Vatanen)
El Diego on Jussi Vatasen ikisuosikki. Kimmo-sarjan päähenkilö (Jussi Vatanen) Kuva: Yle jussi vatanen

- Ensimmäiset kisat, jotka näin, olivat vuoden 1986. Siitä lähtien olen seurannut ja kannattanut MM-kisoissa Argentiinaa. Ja syy siihen on Argentiina-Englanti -puolivälierä ja Diego Armando Maradona Franco. Näissä kisoissa lempipelaajani on Maxi Rodríguez.

Draamakomedia Kimmon toinen kausi nähdään Kakkosella torstaisin 6.11. lähtien.

Lauri "Amerikan Late" Huttunen (Latela):

Latela-sarjan Lauri "Amerikan Late" Huttunen
Jalkapallo on h.....n hommaa, heittää Amerikan Late Latela-sarjan Lauri "Amerikan Late" Huttunen Kuva: Yle/Juha-Pekka Ristmeri lauri huttunen

- Potkupalloa en kyllä aio katsoa. Mutta on täällä tallilla kyllä kolme muutakin Latelan jätkää (huikkaa ja kysyy, seuraako kukaan jalkapalloa). Ei me kyllä oikeen. Jääkiekkoa me katotaan porukalla ja siitä on usein ollut tallilla omat kisastudiot.

Latelasta on tekeillä kolmas kausi, jonka esitysajankohta on vielä avoin.

Ilari Johansson (Naurun tasapaino-sarjan tuomari):

Naurun tasapaino-sarjan tuomari Ilari Johansson
Samba sytyttää stand up -koomikon. Naurun tasapaino-sarjan tuomari Ilari Johansson Kuva: Yle/Jyrki Valkama ilari johansson

- Brasilia on ollut suosikkini lapsuudesta asti, jolloin suurin sankarini oli Pelé. MM-kisoja aloin seurata vuonna 1978, kun Mario Kempes ratkaisi voiton Argentiinalle.

- Seurasin viime kesänä Konfederaatioiden cupia, ja siellä Brasilian peli vaikutti yllättävän hyvältä. Edellisissä MM-kisoissa joukkue pelasi tylsästi kuin vanha Saksa, mutta nyt mukaan on tullut taas peli-iloa, jota on mukana katsoa.

- Odotukset ovat korkealla ja tuntuu, että tästä voi tullakin jotain. Lempipelaajani on ehdottomasti jässikkämäinen, mutta hellyttävä Hulk.

Stand up -kilpailu Naurun tasapainon toinen tuotantokausi Kakkosella torstaisin 4.9. alkaen.

Kari Hietalahti (Rauno Repomiehen ääni Pasila 2.5 - The Spin-off-animaatiossa, Kimmo):

Pasila 2.5 - The Spin-off -animaation hahmo Rauno Repomies
Repomiehenä suvereenisti mouhuavan Hissun suosikkiseurajoukkue on italialainen AS Roma. Pasila 2.5 - The Spin-off -animaation hahmo Rauno Repomies Kuva: Yle/Yellow Film & TV rauno repomies

- Italia voittaa maailmanmestaruuden! Loppuottelun vastustajana on Saksa.

- Perustan väitteeni puolustuspeliin. Vaikka Italia hävisi harjoitusmaaottelun Espanjalle, joukkue pelaa tällä hetkellä tosi hyvin.

- Kävin keväällä katsomassa Roman ottelun Juventusta vastaan. Jälkimmäisen Chiellini, joka johtaa Italian puolustuslinjaa, pelaa niin sikaa, että siitä on hankala päästä läpi.

- Kortit ovat toki vaarana omassa päässä, Balotellista puhumattakaan. Mutta kun on Gigi maalissa, Pirlo keskellä ja sitten isketään nopeilla vastaiskuilla, niin hyvä tulee.

- Toinen jengi, jota odotan mielenkiinnolla, on Belgia. Voisin jopa veikata, että nuori Januzaj voittaa maalikuninkuuden. Häntä ruokkii ehkä kisojen paras pelaaja Hazard ja Belgian lohko näyttää paperilla helpolta.

- Niinpä sanon, että maa tulee kolmanneksi.

Pasila 2.5 - The Spin-off -sarjan uudet jaksot alkavat marraskuun lopulla.

Kristiina Komulainen (We Want More -sarjan loppukonsertin juontaja):

We Want More -sarjan loppukonsertin juontaja Kristiina Komulainen
Juontaja valitsee lempijoukkueensa lahjomattomin ulkonäkökriteerein. We Want More -sarjan loppukonsertin juontaja Kristiina Komulainen Kuva: Yle/Benjamin Ilmoni kristiina komulainen

- Aion kyllä katsoa MM-kisoja, mutta etupäässä sen vuoksi, että kaikki muutkin katsovat. Olin aikoinaan töissä videovuokraamossa ja siellä huomasi, että jos tv:stä tuli jokin elokuva - vaikka Tappajahai - sitä vuokrattiin seuraavalla viikolla huomattavasti enemmän.

- Televisio luo yhteisöllisyyden tunnetta. Nykyään kaikkea voi katsoa netistä, mutta ihmiset haluavat katsoa tiettyjä asioita yhtä aikaa, olla mukana samassa tunnelmassa.

- Vaikken olekaan hirveä futisfani, minusta on alkanut kuoriutua pientä penkkiurheilijaa, koska on mukava päästä mukaan yhteiseen hurmokseen.

- Ennen kuin pelit alkavat, aion stalkata missä joukkueessa on parhaan näköiset pelaajat. Siitä porukasta tulee suosikkijoukkueeni.

Lauantai-iltojen musiikkiviihdeohjelma We Want More starttaa 13.9.

Katso Yle Urheilun laaja MM-kisasivusto

Kommentit

Yle TV2