Hyppää pääsisältöön

Chansoneita hipstereille à la Aino Venna

Chansoneista ja Edith Piafista vaikutteita ammentava Aino Venna hurmasi vuonna 2013 Flow Festivalin intiimillä Balloon 360 -lavalla, jossa katsomo kiertää esiintyjää joka puolella.

Helsinkiläisen Aino Vennan (oik. Ahokas) esikoislevy Marlene oli arvostelumenestys vuonna 2012. Ranskaa ja englantia sekaisin laulava Venna osaa ottaa yleisönsä kämmennelleen ajoittain möreällä äänellään.

Flow Festival 2013 koostelähetyksessä alkuvuonna 2014 kuultiin kappale Waltz to Paris.

Veli Kauppisen haastattelussa hän otti kantaa juuri Flow'n kaltaisten kaupunkifestareiden puolesta.

"Se on ihan mahtavaa, että on kaupunkifestivaaleja myös Helsingissä. Tuntuu, että Flow'n myötä pyörä keksittiin uudestaan, sillä Turussahan on ollut DBTL ja Tampereella Tammerfest."

Omasta festarikokemuksestaan hän nosti esiin festareilla esiintyneen Nick Caven.

"Mä etsin tänään meidän bäkkäriä ja löysin Nick Caven bäkkärin. Mun oli pakko ottaa kuva siitä ovesta, johon oli tussilla kirjoitettu, että Nick Cave."

Tietolaatikko

Säv. ja san: Aino Venna

Kaisu Koponen (stemmalaulu, ukulele) Erik Michelsen (kontrabasso), Joonatan Kotila (kitara, banjo) ja Ville Pystynen (cahon)

Kommentit
 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

 • Matti Nykänen voitti mäkihypyssä kaiken – katso videoita urheilu- ja viihdetähden elämän varrelta

  Mäkihyppylegendan esiintymisiä vuosien varrelta.

  Mäkihyppääjä Matti Nykänen (1963–2019) oli nelinkertainen olympiakultamitalisti ja kuusinkertainen maailmanmestari. Vaikka Nykänen urheilu-uransa jälkeen ajelehti kohusta toiseen alkoholinkäyttönsä ja myrskyisten parisuhteidensa ristiaallokossa, ovat miehen urheilumeriitit kuitenkin vertaansa vailla maailmassa. Artikkeliin on koottu 55-vuotiaana menehtyneen Nykäsen saavutuksia ja esiintymisiä vuosien varrelta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto