Hyppää pääsisältöön

Mozartin Requiem Kerimäen kirkossa

Kerimäen kirkko. Savonlinnan oopperajuhlat.
Kerimäen kirkko. Savonlinnan oopperajuhlat. Kuva: Kerimäen kirkko. Savonlinnan oopperajuhlat. mozart requiem

Upeassa Kerimäen kirkossa esiintyvät muun muassa Soile Isokoski ja Lilli Paasikivi, Helsingin barokkiorkesteri sekä Oopperajuhlakuoro. Yle taltioi Mozartin Requiemin Kerimäen kirkossa 20.7.2014 ja lähettää tuoreeltaan ulos torstaina 24.7. Yle Teemalla.

Kerimäen kirkon suureen soivaan selloon verrattava akustiikka resonoi jälleen kesällä 2014, kun kirkossa esitetään Mozartin Requiem. Helsingin Barokkiorkesteri, Oopperajuhlakuoro ja tähtisolistit luovat konserttiin sykähdyttävän äänimaiseman. Konsertilla muistetaan edesmennyttä kamarilaulaja Tom Krausea.

Mozart sävelsi kuolemaansa asti Requiemia, jonka keskeneräiset osat täydensi hänen oppilaansa Franz Xaver Süssmayr. Ulkopuoliselle tilaajalle tehdystä kuolinmessusta muodostui lopulta nuorena menehtyneen Mozartin oma kuolemattoman säveltaiteen testamentti.

Kerimäen kirkon suureen soivaan selloon verrattava akustiikka resonoi, kun Helsingin Barokkiorkesteri, Oopperajuhlakuoro ja tähtisolistit (mm. Soile Isokoski, Lilli Paasikivi, Jorma Silvasti) luovat konserttiin sykähdyttävän äänimaiseman. Mozart sävelsi kuolemaansa asti Requiemia, jonka keskeneräiset osat täydensi hänen oppilaansa Franz Xaver Süssmayr. Ulkopuoliselle tilaajalle tehdystä kuolinmessusta muodostui nuorena menehtyneen Mozartin oma kuolemattoman säveltaiteen testamentti. Toimittaja Inari Tilli ottaa selvää teoksesta, Kerimäen kirkosta ja esiintyjistä luonnonkauniissa Kerimäen maisemissa.

  • Musiikinjohto: Dalia Stasevska. Soile Isokoski, sopraano. Lilli Paasikivi, mezzosopraano. Jorma Silvasti, tenori. Nicholas Söderlund, basso. Helsingin Barokkiorkesteri ja Savonlinnan Oopperajuhlakuoro, kuoron valmennus Matti Hyökki. Taltioitu 20.7.2014
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa