Hyppää pääsisältöön

Paatero: Huumepoliiseista määräaikaisia

Poliiylijohtaja Mikko Paatero
Mikko Paatero Poliiylijohtaja Mikko Paatero Kuva: Yle paatero

Viron keskusrikospoliisin tiedustelupäällikkö Ivo Kolk ehdottaa, että huumepoliisien viroista tulisi tehdä määräaikaisia. Taustalla ovat Viron keskusrikospoliisin ylikomisarion Vallo Jääratsin tuomio huumausainerikoksista ja Helsingin poliisin hyllytetyn huumerikosyksikön johtajan Jari Aarnion vakavat rikosepäilyt.

Kolkin mukaan huumausainerikosten torjunta on vaarallisinta rikospoliisin työtä, koska siinä altistuu läheisiin kontakteihin rikollisten kanssa. Suomen poliisiylijohtaja Mikko Paatero kannattaa Kolkin ehdotusta.

”Jos katsotaan koko poliisin kenttää, varmasti huumepoliisin työ on siellä syvimmällä. Sen suhteen ei varmasti mikään huono ajatus”, Paatero sanoo MOT-ohjelman haastattelussa.

Varmasti huumepoliisin työ on siellä syvimmällä

Hollannissa huumausaineyksikössä on mahdollista työskennellä korkeintaan kahdeksan vuotta. Siellä huumepoliisille tarjotaan mahdollisuutta kiertoon toiseen yksikköön ensimmäisen kerran jo neljän vuoden jälkeen.

Viron keskusrikospoliisin ylikomisariona työskennellyt Vallo Jäärats tuomittiin 2009 suurten kokaiinierien hallussapidosta, laittomasta tarkkailusta ja lahjuksen ottamisesta neljän vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Jäärats tuomittiin myös siitä, että hän välitti toistuvasti tuttavalleen poliisin tietokannoista hankittuja tietoja.

Myös Norjassa on oma poliisipomotutkinta käynnissä. Järjestäytyneen rikollisuuden tutkintaosaston johtaja Eric Jensen vangittiin helmikuussa epäiltynä huumejuttuun liittyvistä lahjuksista. Jensen on yksi Norjan kuuluisimmista poliiseista ja Norjan poliisiylijohtajan neuvonantaja.

MOT: Aarnion veljeskunta
Maanantaina 9.6. TV1 klo 20

Lue myös: Aarnio pyörittänyt toimittajiakin

Kommentit