Hyppää pääsisältöön

Sallisen Kullervo-ooppera

Aulis Sallisen Kullervo. Savonlinnan Oopperajuhlat.
Aulis Sallisen Kullervo. Savonlinnan Oopperajuhlat. Kuva: Aulis Sallisen Kullervo. Savonlinnan Oopperajuhlat. aulis sallisen kullervo

Aulis Sallisen kirjoittama, Kalevalaan ja Aleksis Kiven Kullervo-näytelmään perustuva ooppera nosti kiihkomielisen Kullervo-hahmon menestyksekkäästi maailman oopperalavoille. Nyt teos nähdään uutuustuotantona Olavinlinnassa. Kari Heiskasen ohjaamaa Kullervo-ooppera nähdään suorana Savonlinnan oopperajuhlilta maanantaina 21.07. klo 19 alkaen.

Nyt teos nähdään uutuustuotantona Olavinlinnassa. Sallisen sävellystyö on vahvaa ja värikästä, eikä hän ole tyytynyt ennalta arvattaviin ratkaisuihin. Kullervon roolissa loistaa Suomen eturivin baritoni Tommi Hakala ja muissa rooleissa mm. Tuija Knihtilä, Ville Rusanen, Juha Kotilainen ja Maria Ylipää. Musiikinjohto: Hannu Lintu.

Kullervon elämä piirtyy kansallisen tarustomme tummimpiin sävyihin. Poltetun kotitalonsa raunioista Kullervo saa kipinän kostolleen. Ooppera on kaksinäytöksinen, ja väliajalla nähdään tunnelmia ja haastatteluja suorana Olavinlinnasta.

"Kaiken kokosi yhteen energinen kapellimestari Hannu Lintu ja hieno oopperajuhlaorkesteri. Upeita orkesterikylpyjä saatiin varsinkin näytösten aluissa ja lopuissa, joissa myös Sallisen musiikki on vahvimmillaan." Helsingin Sanomat arvioi 6.7.

  • Suora Savonlinnan oopperajuhlilta: A. Sallisen Kullervo-ooppera (ohjaus Kari Heiskanen)! Pääosissa mm. Tommi Hakala, Tuija Knihtilä, Ville Rusanen. Kapellimestari Hannu Lintu. Toimittajat Inari Tilli & Janne Koskinen.
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa