Hyppää pääsisältöön

Solonen ja Kosola juontavat YleX:n kesäohjelmaa – Lyömättömät starttaa heinäkuussa

Heinäkuun ajaksi Uuden musiikin iltavuoron paikan valtaavat freestyle-räppäävät kesämiehet, Solonen ja Kosola sekä heidän DJ:nsä X-mies.

The Lyömättömät on Solosen, Kosolan ja XMiehen ohjelma YleX:ssä heinäkuussa. // Kuva: YleX

Heinäkuussa Uuden musiikin iltavuoron paikalla kuullaan hersyvää läppää, reipasta riimiä ja kuuntelijoiden ideoita, kun Lyömättömät-ohjelma tärskähtää eetteriin. Ohjelmaa luotsaavat räppärismiehet Solonen, Kosola ja Xmies. Trion sanojen mukaan Lyömättömät tarjoilee päivittäistä etkoilutunnelmaa, ja ohjelmassa kuulijat ovat tärkeässä roolissa.

- On melkeinpä edesvastuutonta Tomi Saariselta päästää meidät studioon, ollaan sellaisia tunteiden hurrikaaneja. Aiomme tehdä radiohistoriaa, räppärit hehkuttavat.

Vuorovaikutus kuulijoiden kanssa on ohjelmassa tärkeässä roolissa. Studioon voi soittaa koko lähetyksen ajan. Soittajat saavat antaa Soloselle ja Kosolalle aiheita, joista nämä freestyle-räppäävät suorassa lähetyksessä.

Lisäksi Lyömättömissä on kansalaisten kesäjuhlien tueksi osio, jossa viihteellä oleva kuulija saa soittaa studioon ja kertoa, kuinka hänen iltansa on siihen saakka edennyt. Solonen ja Kosola ennustavat freestyle-räpillä, kuinka kuulijan ilta tulee etkoilta etenemään.

- Haluamme vuorovaikuttaa ihmisten kanssa ja tuoda enemmän esiin sitä, mitä freestyle-räppääminen todella on. Tuomme tämän uuden teatterimuodon paremmin esiin, Solonen kertoo.

Sensuurinappi on valmiudessa

Freestyle-räppiä heittäessä saattaa suusta livahtaa muutama sensuurin ansaitseva sammakkokin. Tällaisia tilanteita varten X-Miehellä on sensuurinappi, jota tämä uhkaa käyttää epäröimättä, jos kielenkäyttö karkaa käsistä.

- Freestyle-räpätessä tulee niin paljon dataa, että on hankala sensuroida, mutta X-miehellä on hallussaan sensuurinappi. Sensuroitavasta sisällöstä saatamme saada myös rangaistuksia, mikäli X-mies sen katsoo tarpeelliseksi. Joudutaan varmaan punnertamaan, Solonen ja Kosola kertovat.

Kuinka monta punnerrusta Solonen ja Kosola joutuvat heinäkuun aikana tekemään? Miltä kuulostaa freestyle-räppi suorassa radiolähetyksessä? Kuinka onnistuu etkoista illan kulun ennustaminen? Kuuntele Lyömättömiä heinäkuussa!

Lyömättömät starttaa Uuden musiikin iltavuoron paikalla 7. heinäkuuta ja jatkuu 1. elokuuta asti. Ohjelman kuulet YleX:n taajuudella maanantaista torstaihin kello 17-19, parhaat palat ja reteimmät räpäytykset uusintana perjantaisin klo 17-20.

Alla näytteitä siitä, miten kolmikon freestyle sujuu.

Lähteet: YleX