Hyppää pääsisältöön

Kesäkino: Late Fragments

Laura Malmivaara elokuvassa Later Fragments. Yle Kuvapalvelu.
Laura Malmivaara elokuvassa Later Fragments. Yle Kuvapalvelu. Kuva: Laura Malmivaara elokuvassa Later Fragments. Yle Kuvapalvelu. late fragments,Teeman Kesäkino

Teeman Kesäkinossa vietetään kotimaisia elokuvailtoja naisten seurassa. Lauantain 2.8. elokuvat ovat Marja pieni!, Mona ja palavan rakkauden aika sekä illan päättävä lyhytelokuva Late Fragments.

Late Fragments on outo lintu ohjaaja Aku Louhimiehen tuotannossa. Louhimies on tehnyt episodeista koostuvia elokuvia, mutta Late Fragments on hänen ainoa lyhytelokuvansa Taideteollisesta korkeakoulusta valmistumisen jälkeen. Raymond Carverin runosta insoiraation saanut elokuva poikkeaa Louhimiehen muusta tuotannosta myös lyyrisen, kokeilevan otteensa ansiosta.

Elokuva kertoo entisistä rakastavaisista, jotka vuosien jälkeen tapaavat toisensa Roomassa. Ilkka Heiskasen esittämä mies on jäänyt Italiaan, hänellä on siellä vaimo ja kaksi lasta. Hänen entinen rakastettunsa (Laura Malmivaara) saapuu kaupunkiin, ja he sopivat tapaamisesta. Ehkä molemmat haluavat selvittää, mitä oikein tapahtui – tai pikemminkin mitä olisi saattanut tapahtua, jos he aikoinaan olisivat tehneet erilaisia päätöksiä. Molempien on lopulta ymmärrettävä, että elämä jatkuu ja muutokset ovat osa elämää.

Late Fragments on pienin vedoin toteutettu elokuva. Paljon ei tapahdu eikä paljoa sanota, mutta tunnetta on sitäkin enemmän. Kaksikon ympärillä elää ja hengittää Rooma, kaupunki, joka on kuin tehty tällaista kohtaamista varten.

Lauantai 2.8. klo 24.10

  • Late Fragments, Suomi 2008. Ohjaus Aku Louhimies. Näyttelijät Ilkka Heiskanen, Laura Malmivaara, Valentina Valsania, Valerio Sestito.

Teeman Kesäkinossa vietetään kotimaisia elokuvailtoja naisten seurassa. Lauantaina 2.8. elokuvia yhdistää onnen etsintä – unelmien ja arjen törmäyksestä muistojen palasiin. Elokuvat ovat Marja pieni!, Mona ja palavan rakkauden aika sekä Late Fragments.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa