Hyppää pääsisältöön

Tennistä pelaamaan Mikko Alatalon säestyksellä

Ei väliä onko reikä sukassa. Tärkeintä tenniksessä on, ettei ole pallo hukassa. Tällä tennisjengillä onkin tuulta tukassa!

Vuonna 1987 valmistuneessa ohjelmassa käydään läpi ajan tavanomainen tenniskurssi kaikkine eri vaiheineen. Ohjelmassa opetellaan tennissyöttö, kämmen-, rysty- ja lentolyönti sekä stoppari eli pallon pysäytyslyönti. Valmentajien opissa on niin aikuisia kuin lapsiakin, kolmessa opetusryhmässä.

Lapsiryhmän valmentajana toimii Tiina Sikiö, kilparyhmää neuvoo Erkki Ritola ja perheryhmää ohjaa Ari Ahtola. Lisäksi Timo Ruoko Suomen Tennisliitosta esitelmöi lajista ja kertoo lyhyesti tenniksen pelaamisesta Suomessa.

Urheilujuhlan tuntua ohjelmaan tuo Mikko Alatalon ja Harri Rinteen säveltämä tennismusiikki, jota Alatalo itse musiikkivideomaisesti esittää ohjelmassa.

Ohjelma on kuvattu Meilahden tenniskentällä ja Talin tennishallissa Helsingissä kesäkuussa 1987. Ohjelma uusittiin televisiossa lyhennettynä versiona vuonna 1994.

Teksti: Ville Matilainen

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto