Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Koodauksen MM pääkuva

Yle Areena näyttää tietokonepelien ”Wimbledonin”

Koodauksen MM-kilpailut
Koodauksen MM-kilpailut Kuva: Yle dreamhack

Yle Areena näyttää Dreamhack Summer -turnauksen Starcraft 2 -finaalit suorana maanantaina 16.6. klo 17-01.30. Lähetykset tuotetaan yhteistyössä SVT:n kanssa.

Katso lähetys täältä.

SVT:n toimittaja Reza Hedayati.
SVT:n toimittaja Reza Hedayati. Kuva: SVT:n toimittaja Reza Hedayati.. Jesper Orrbeck/SVT svt:n toimittaja reza hedayati. bild: jesper orrbeck/svt
Ensi viikon maanantaina jalkapallon voi vaihtaa elektroniseen urheiluun, kun Yle lähettää Dreamhack Openin kesäturnauksen finaalit suorana Jönköpingistä. Turnauspelinä on Starcraft 2.
Ylen Areenassa nähtävät lähetykset tuotetaan yhteistyössä SVT:n kanssa. Ruotsinkielisen lähetyksen juontaja on Reza Hedayati ja selostajina toimivat Madeleine ”Maddelisk” Leander, Petter “Dreamish” Sjöstrand sekä Tom "EndarS" Bramler.

Suomenkielisen lähetyksen studiotiiminä toimii elektronisen urheilun selostamiseen erikoistunut Huutosakki eli Ville "1mustfall" Tuomisto, Otto "Shasur" Turkki, Thomas "TonTTu" Tontchev, Teemu "wabbit" Hiilinen ja Petteri "Porro" Pesonen.

Tietokonepelien Wimbledon

- Dreamhack on maailman suurin verkkopelitapahtuma ja ammattipelaajille vähän samankaltainen turnaus kuin Wimbledon on tenniksessä, se on pakko voittaa ainakin kerran, Teemu Hiilinen määrittelee.

Paikalla ovat maailman eliittipelaajat, joista suurin osa tulee Etelä-Koreasta.

- Finaalissa voi olla 7 - 8 korealaista, Hiilinen sanoo.

Suomesta turnauksessa on mukana 16-vuotias Joona ”Serral” Sotala.

- Sotalan pitäisi pelata unelmaturnaus päästäkseen kahdeksan parhaan joukkoon. Toivottavasti hän yllättää kotikatsomot iloisesti, Hiilinen sanoo.

Kohti miljoonayleisöä

Ruotsissa elektroninen urheilu nauttii huomattavasti suurempaa mediahuomiota kuin Suomessa. Dreamhackin pelejä näytetään SVT:n ja TV6:n televisiokanavilla sekä Aftonbladetin verkkopalvelussa.

- Ruotsalaiset pelaajat ovat viime vuosina menestyneet hyvin kansainvälisissä ja sitä kautta huomiota on tullut koko ajan lisää.
Suomalaisten suuremmista menestyksistä Dreamhackissa on jo jonkin aikaa.

- Santeri ”Naama” Lahtinen voitti ensimmäisen Dreamhackissa järjestetyn Starcraft 2 –turnauksen vuonna 2010, Hiilinen muistelee.
Viime vuonna Dreamhack Summerissa oli yli 18 000 kävijää. Turnauksen pelilähetyksiä seurasi 761 000 katsojaa ympäri maailmaa.

SVT:n ja Ylen lähetys alkaa maanantaina 16.6 kello 17.00 ja päättyy finaalin jälkeen noin kello 01.30.

Katso lähetys täältä.

Artikkelia päivitetty 16.6. klo 11.30, lisätty uudet lähetysajat ja linkki suoraan lähetykseen.

Kommentit